Ruige kikkererwten salade en pasta met rode brokkenmakersaus

Hoi! Gisteren aten we krachtige salade met kikkererwten en dikke vette dressing. En daarbij fussili met sojabrokken in tomatensaus. Klinkt lomp, smaakte redelijk verfijnd. Toch wel.

De onvervaarde bestanddelen voor deze tweepersoons ruige hap:
– 1 moedige mandarijn
– 1 eetlepel sesampasta (tahin)
– fiere fussili foor twee
– 4 kleine ferme trostomaten
– sla voor twee, ik had nog zo’n halve kluit Multicolor Flandria over: lollo rosso, lollo biondo en eikenblafsla, woef
– 400 gram kloeke kikkererwten uit blik
– 150 gram stoere sojabrokkenmakers, die heb ik een keer meegenomen uit een natuurvoedingswinkel, na betaling uiteraard
– 1 plantruige bouillonblok
– 1 a 2 eetlepels sesamzaad
– 1 pak koelbloedige passata
– 1 klauw verse basilicum
– 2 eetlepels potige pruimenazijn
– olijfolie
– komijn
– peper
– zout

We hadden honger als Stefano Baldini tijdens de London marathon. Ja het zit zo, ik sprak met mezelf af dat ik de eerstvolgende uitkomst van een willekeurige zoekactie op wikipedia.nl zou gebruiken om uit te drukken hoe groot onze trek was. Bij deze. Maar goed ik ging dus even als een razende tekeer in mijn keuken zodat we snel konden bunkeren. De instructies, hop daar gaan we:

Zet twee pannen water op voor de pasta en de sojabrokken. Pers de mandarijn en klop er dressing van met de tahin, peper en zout. Meng de dressing door de gewassen sla. Klief de tomaten in parten en tos ze door de sla. Mik er een klauw basilicum achteraan.

Spoel de kikkererwten af onder stromend water en verhit een met een beetje olijfolie bekwaste grillpan. Strooi hier ruim komijn, knoflookpoeder en ketoembar in en rol de kikkererwten erdoorheen.

Zet het vuur wat lager en ga door, hup hup:

Doe de sojabrokken plus bouillonblok in kokend water en laat 20 minuten bubbelen.

Dat dacht ik ook toen ik mijn keukenkastjes doorzocht op eetbaars: sojabrokken, fijn!

Na tien minuten kunnen de sesamzaden bij de kikkererwten. Besprenkel de salade met pruimenazijn en bestrooi met zout en peper. Schud de pasta in kokend water. Giet de sojabrokken af, verhit olijfolie in een pan, bak sojabrokken daarin op met wat komijn en stort de passata erbij. Laat gaan terwijl de pasta gaar wordt. Giet gare pasta af, doe zout en peper door de rode saus en meng saus en pasta. Doe kikkererwten met sesamzaden door salade. Klaar.

Van het bordbeeld kreeg ik zin om een computerspel te doen. Iets met een loodgieter, een rood petje en platforms.

Doei!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven