Salade De Snelle Mexicaan met Dat Boeit Me Geen Bietburgers

  Hoi! Ik heb geen zin om lang in de keuken te staan. Wel heb ik trek in iets lekkers. Logisch. Dus ik trek wat blikken en potjes open. Maïs, zwarte bonen, bieten, half potje artisjokken op olie, zongedroogde tomaatjes in de olie en mijn eigen doppertjesdip (zie mijn blogpost van 13 januari 2015):  

  Daarnaast heb ik een soort van roggepitabroodjes bij een Duitse supermarkt vandaan gehaald en zet ik agavesiroop, mosterd, balsamicoazijn, ketchup, peper en zout klaar. Ik snijd een halve komkommer, een halve avocado, de artisjokkenharten en een tomaat in kleine stukjes.   Ik doe deze snijdsels in een grote schaal samen met de maïs en de zwarte bonen. Ik maak een dressing van twee eetlepels balsamicoazijn, een flinke theelepel mosterd en een eetlepel agavesiroop (dit kan ook een andere zoetstof wezen).Deze dressing gaat over de salade en ik toss de boel lekker door elkaar. Peper en zout eroverheen en klaar…zou je denken.

Maar nee hoor.

Mijn lieve man mist verse peper en snijdt er eentje heel fijn om er alsnog doorheen te peuteren. En ik proef dat er nog wat stukjes zongedroogde tomaat doorheen mogen, aldus geregeld.

Al met al een lekker snelle super luie salade. Ik heb er voor gekozen om deze salade De snelle Mexicaan te noemen, en niet de luie. Ik begrijp wel waarom.

Die burgers zijn zo mogelijk nog makkelijker te bereiden maar als ze voor je neus staan en je neemt een flinke hap, dan sla je ze heus niet meer af. Dus het boeit me geen biet dat het recept te simpel voor woorden is. Ach, en verzin anders lekker zelf maar iets! Deze broodjes kunnen gewoon in de broodrooster. Je kunt ook andere broodjes of normale pitabroodjes gebruiken.  

Ik bestrijk de onderhelft van de eenheid deegwaar met mijn erwtenmoddertje. (Dit besmeren kun je trouwens ook doen met (zelfgemaakte) veganaise. Legio bereidingsvoorschriften van veganaise op het wereldwijde web te vinden overigens! Of smeer er wat zelfgemaakte plantaardige smeerkaas op (hier kom ik nog wel een keer op terug, iets met amandelmeel, gistvlokken, kokosolie, zout en een staafmixer).)   Daarop flink wat bieten, dan plakken avocado, weet je wel, je had als het goed is nog een halve avocado over, daarop wat zongedroogde tomaatjes. Volg de fotoaanwijzingen!  

  De bovenste helft van het broodje heb ik besmeerd met ketchup en mosterd, gewoon voor de lekker. Mijn man, die aan één burger niet genoeg had en er later zelf nog één maakte, beweert dat het zonder ketchup en mosterd minstens zo goed smaakt! (Ik denk zelf dat hij geen zin had om vanuit onze luie bank helemaal naar de keuken te lopen om de ketchup en mosterd uit de koelkast te pakken.) Oh, ik hoor nu dat hij in plaats van bovengenoemde kant en klare smaakmakers gewoon een kwak van de De Snelle Mexicaan salade bovenop de zongedroogde tomaatjes gooide alvorens het broodje te sluiten.Maar kijk eens hier, een Dat Boeit Me Geen Bietburger:

  En zo ziet een heel bord van dit maal eruit:  

Als toetje gaan we zo Avocado van de Duivel eten, een op advocaat geïnspireerd alcoholisch versnaperingsmassaatje waarover ik een volgende keer uitgebreid of minder uitgebreid zal bloggen. Maar dat bewaar ik dus nog even. Cliffhanger.   

Doei!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven