Salade gegrilde groenten

salade gegrilde groenten

Kitsch staat voor niets

Hoi! Soms ziet zo’n Nederlandse lucht er ook gewoon uit als een vies kitsch schilderij met reliëf. Vooral tijdens zonsondergang. Ik maak vaak een foto van die roze vegen en de gouden glans van de zon die ergens achter een object of door een sluierwolk heen gloeit. De foto komt bijna nooit overeen met de werkelijkheid. De werkelijkheid heeft meer glamour. Maar ík heb een fotobewerkingsprogramma op mijn smartphone geïnstalleerd. Daarmee benader ik de pracht en praal van de werkelijkheid in een mum van tijd. Mooie omweg hè? Ik houd van omwegen, de kitsch staat voor niets. Wat vind je van mijn kitschlucht? Met die vliegende schotel zo? Net echt? Net niet echt?

Laat maar fonkelen, die salade gegrilde groenten!

Goed, en dan nu die schotel vol salade gegrilde groenten. Die vliegt in werkelijkheid niet. De foto is tóch nog spectaculairder geworden dan de werkelijkheid door die vliegende schotel. Zou je niet zeggen hè? Het is wel zo eerlijk dat ik dan het recept ook voorschotel. Wie weet glam jij mijn salade wel weer naar een hoger plan en maak je zo die werkelijkheid weer een stukje fonkelender. Dus.  

Wil je een lekkere salade maken met gegrilde groentes? Om in je tuin op te eten? Met uitzicht op de ondergaande zon in een roze kitschlucht? Dan heb ik hier een stappenplan voor je. De ingrediënten staan eronder.  

Stappenplan, grillen maar!

1. Zoek op hoe laat de zon ondergaat en begin op tijd aan dit stappenplan. Trek er maar minimaal een uur voor uit, dan zit je safe.
2. Besmeer de grillpan met een eetlepel olijfolie en gril een halve courgette in plakjes ongeveer drie minuten per kant op hoog vuur. 
3. Gril zo ook vier in schijfjes gesneden grote kastanjechampignons in de olijfolie tot ze grillstreepjes vertonen.
4. Ook schijven aubergine en plakjes knoflook worden gegrild, misschien iets korter, let maar gewoon op dat er niets aanbrandt en blijf er bij. Vergeet niet om de panbodem te blijven invetten.

salade gegrilde groenten

5. Gril 220 gram afgespoelde en uitgelekte, drooggedepte kikkererwten in de grillpan.
6. Laat de groentes, paddenstoelen en erwten die uitgegrild zijn uitlekken op een paar laagjes keukenpapier of op een schone theedoek.

Dressing draaien!

7. Draai in keukenmachine of vijzel een basilicumpestodressing van een flinke handvol verse basilicumblaadjes, drie eetlepels olijfolie, één eetlepel citroensap, twee zongedroogde tomaatjes en zout naar je eigen smaak of die van (een van) je disgenoten. 
8. Meng de basilicumpestodressing goed met 80 gram sla (ik gebruik jonge bladsla met rucola).
9. Strooi zout en peper over alle gegrilde bestanddelen en doe ze in de sla.
10. Voeg een paar zongedroogde tomaatjes in kleinere stukjes gesneden toe.
11. 10 groene knoflookolijven gaan er ook nog door en de salade is klaar voor verorbering.
12. Serveer chips bij je salade gegrilde groenten als je daar zin in hebt, het kan ook brood zijn, of nog iets anders.
13. Ga in je tuin zitten met je salade en toebehoren en geniet met je schotel van een schitterende zonsondergang. Maak indien gewenst een mooie foto van bord en lucht en laat hem me zien.

Doei!

salade gegrilde groenten

Ingrediënten salade gegrilde groenten voor twee personen:

– 1 halve courgette
– 1 halve aubergine
– 4 grote kastanjechampignons
– 4 tenen knoflook
– 220 gram kikkerwten (uitlekgewicht)
– 1 hand verse basilicumblaadjes
– olijfolie
– citroensap
– zongedroogde tomaatjes
– zout
– 80 gram jonge bladsla met rucola of andere sla
– peper
– 10 groene knoflookolijven

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven