Een lauwwarme parel zonder zwijnen
Hoi! Lauwwarm, salades zijn soms lauwwarm. Dat kan zo zijn omdat er een ingrediënt in zit dat verhit wordt, en in de salade gaat als het nog niet is afgekoeld. Samen met alle koude ingrediënten die ook door de salade gaan wordt de salade dan lauwwarm. Zo gaat het ook met deze salade. Een lauwwarme parel zonder zwijnen. Een salade van parelcouscous met broccolisaus.
Salade van parelcouscous met broccolisaus, lauw of koud?
Wanneer je deze salade toch liever koud eet in plaats van flauwwarm, tss, dan kun je de parelcouscous en de broccoli eerst laten afkoelen voor je ze mengt met de koude ingrediënten. Of je maakt de salade wel snel af en laat haar daarna afkoelen. Zo kun je deze salade dus ook heel prima een dag van te voren al maken. Handig voor een feestje. Of een picknick. Je neemt haar ook zo mee als lunch naar je werk. Of naar een pretpark. Nou ja denk er maar even over na. Over deze koude saladeparel zonder zwijnen.
Ingrediënten voor de salade:
– 1 stronk broccoli
– 150 gram parelcouscous
– 500 gram cocktailtomaatjes
– 1/3 potje afgegoten artisjokkenhartjes uit een potje, in stukjes gesneden
– 1/3 potje zongedroogde tomaatjes, in stukjes gesneden
– een handje zwarte olijven
Ingrediënten voor de saladesaus:
– 1 roos broccoli
– een handje gewassen verse basilicum
– 1 teen knoflook
– 2 ruime eetlepels edelgistvlokken
– zout naar smaak
– 1 eetlepel olijfolie
Voor twee personen fiks je deze snelle salade in de volgende handomdraaien:
1. Kook de gewassen en in roosjes en stukjes verdeelde stronk broccoli beetgaar.
2. Bereid de parelcouscous volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking maar voeg zodra het water kookt nog een scheut olijfolie, een flinke snuf zout en wat ingesneden verse knoflook toe.
3. Was 500 gram cocktailtomaatjes en snijd ze in vieren en ze vieren dat ze in de salade mogen, feesttoetertomaatjes!
4. Giet gare parels en broccoli af.
5. Draai in keukenmachine, met staafmixer, in vijzel, met schone handen of vork een prutje van 1 gaar roosje broccoli, 1 teen knoflook, 2 ruime eetlepels edelgistvlokken, basilicum, zout naar smaak en 1 eetlepel olijfolie. Oh de knoflook die meekookte met de parels mag je ook best toevoegen.
6. Meng parels eerst goed met prutje en schep daarna alle andere ingrediënten erdoor.
7. Eet.
8. Doei!
Pingback: Vegan picknick - Vegaan met die banaan