Sandwichspread

Een pot sandwichspread op bevroren gras in achtertuin

Hoi! Ik heb zin in een boterham met kaas en sandwichspread. Onhandig. In die dingen zit allerhande dierlijks, ja ook in sandwichspread. Kaas heb ik gekocht, kaas gemaakt van kokos, ziet eruit als en smaakt ook wel een heel klein beetje naar jong belegen kaas. Maar het is het net niet, er moet iets op. Sandwichspread ja.

Dieren kunnen ook ingewikkeld doen

Ik ga zelf proberen dat spul na te maken aan de hand van het etiket. Ja dat heb ik gefotografeerd in de winkel, ik denk niet dat ik daar dieren kwaad mee doe. Misschien een zweverig zeeĆ«geltje dat gelooft dat bij elke foto die je maakt van het etiket van een pot sandwichspread er een knolselderij tegen het plafond wordt gelanceerd. Of een veroordelend varkentje dat vind dat ik mijn eigen varkentjes moet wassen zonder etiketfoto’s van dieronvriendelijke producten. Die dieren hebben dan alsnog pech met mij. Het is ook nooit goed.

Bereidingswijze sandwichspread

1. Ik maak eerst een slappe veganistische mayonaise. (Je kunt ook kant en klare vegan mayonaise gebruiken.) 50 milliliter sojamelk staafmixer ik samen met een theelepel mosterd, een theelepel agavesiroop , twee theelepels appelazijn en een halve theelepel zout door elkaar. Vrolijk door staafmixerend voeg ik zonnebloemolie toe tot de saus me slaat. De substantie van een slasaus is bereikt. Woedend vermaal ik zeven blaadjes selderie door de saus en ik stamp weg.

2. Om die saus goed terug te kunnen pakken, want dat wil ik natuurlijk wel, snijd ik een paprika, 55 gram witte kool, vier van die voorgesneden plakken augurken uit een pot en een half rood uitje in millimeters kleine en fijne stukjes. Ik duvel die flintertjes in de agressieve saus en roer verwoed alles door elkaar.

3. Ik pureer nog 100 gram witte kool met twaalf blaadjes selderie en kukel dit pureetje ook door het allegaartje. Nog wat zout naar smaak en de slasaus geeft zich gewonnen, we hebben een sandwichspread.

En hier is ie dan, mijn enige echte, eigen plantaardige boterham met kaas en sandwichspread, nailed it!

sandwichspread

Doei!

Ingrediƫnten voor een flinke pot sandwichspread:

– 50 milliliter sojamelk
– 1 theelepel mosterd
– 1 theelepel agavesiroop
– 2 theelepels appelazijn
– 50 a 60 milliliter zonnebloemolie of zoveel je bij moet schenken tot de saus je slaat (keer je andere wang toe)
– 19 blaadjes selderie
– 1 rode paprika
– 155 gram witte kool, ik had een zakje voorgesneden witte kool, wel zo makkelijk
– 4 plakken augurk uit een pot
– 1 half rood uitje

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven