Simpelweg couscous.

Hoi! Gisteren deed ik iets zeldzaams. Nou ja, voor mij dan. Ik kookte aan de hand van een recept. Mijn eigen recept om precies te zijn, friet met zuurvlees. Veganistisch uiteraard. Man dat was me een potje relaxed! Ik snapte precies wat er van me verwacht werd, had geen enkele interpretatietwijfels, alles klopte en ik kon gewoon zonder nadenken iets verrukkelijks op tafel zetten!

Ja mijn ouders hadden mijn friet zuurvleesblog gelezen en popelden om het gerecht te proeven. Nou ze zijn er niet bekaaid vanaf gekomen. Toen alles schoon op was barstten ze in tranen uit. Van smaakpappillenontroering op de goede wijze wel te verstaan. Nee grapje, geen tranen, wel bewondering. “Lekkerder dan echt zuurvlees”, “zo lust ik er nog wel een paar” en “is het echt al allemaal op?” waren slechts een paar van de egostrelende opmerkingen die klonken. Mooi. Die kan ik in mijn zak steken.

En nu dan? Couscous voor mijn lief en mij. Lekker snel, lekker makkelijk, lekker gezond en lekker lekker! Ik ga weer een boel hele dingen in parten verdelen met een van mijn botte messen:

Zo, dat is alvast gesneden koek.

Ik zet 250 mililiter water in een pan op het vuur voor de couscous. Ik fruit ui, knof, peper en voeg paprika en courgette toe en laat alles effe lekker gaan in die pan. Oh ik voegde ook nog op-de-vensterbank-gedroogde rozemarijn toe.   Ik draag trouwens een heel erg leuk keukenschortje, zelfgemaakt door Jiska, sinds gisterenavond echtgenote van de stadsdichter van Enschede. Niet dat we gisteren een bruiloft hadden, nee ze zijn al veel langer getrouwd. Goede vriend Jovan Bilbija is gisteravond verkozen tot nieuwe stadsdichter van Enske. Mijn man en ik stuiteren al bijna een etmaal lang van trots.

Maar goed. Ik verwarm een blik gepelde tomaten met een beetje rietsuiker, peper en zout en smelt er drie blokjes pure chocolade doorheen. Chocola zonder dier natuurlijk. De tomaten plet ik trouwens met mijn pollepel alvorens ik er de rest bij doe.

De couscous wordt met het water gemengd. Pan wel van het vuur halen graag. Deksel erop en laten staan.

Ik snijd nog een halve komkommer klein en doe deze samen met wat stukskes zongedroogde tomaat bij de courgette, paprika, ui, peper en knoflook om nog even te warmen.

De warme gepelde tomaten gaan door de couscous. Goed doorroeren.

Ik strooi nog wat peper en zout door de groentes en giet er een scheut olijfolie overheen. Ik heb vervolgens alles door elkaar gedraaid in één pan. Maar ik kan me zo voorstellen dat het er eigenlijk mooier uitziet wanneer je de boel opdient in twee laagjes. Maar ja, dat bedacht ik me te laat. De smaak is verder heerlijk dus whatever.

Toen een en ander op mijn bord lag deed ik er trouwens nog wat kaasvervanger op.

Beetje saaie blogpost deze keer. Vindt mijn man ook. “Niet hilarisch maar wel leuk hoor, ” was zijn reactie net. Ook die kan ik in mijn zak steken. Doei!

Oh, update: koud is dit gerecht ook heel lekker, misschien nog lekkerder wel, omdat alle smaken er helemaal doorheen zijn getrokken.

Ingrediënten en aantallen voor twee personen met trek:

250 gram couscous
1 halve courgette
1 paprika
1 uitje
1 half vers pepertje
1 teen knoflook
1 halve komkommer
wat stukjes zongedroogde tomaat naar smaak
handje rozijntjes
3 blokjes pure chocolade
1 blik gepelde tomaten
1 theelepel rietsuiker
peper
zout
olijfolie
gedroogde rozemarijn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven