Sinaasappelcourgettespaghetti

Sinaasappelcourgettespaghetti

Sinaasappelcourgettespaghetti

Hoi! Hop, pan met water op het vuur aan de kook brengen, courgette in blokjes choppen, knoflook en verse peper fijnsnijden, een sinaasappel persen, wat sla wassen, linzen afspoelen en laten uitlekken en een grillpan op een hete pit zetten.
Dat doen die, zij die koken gaan. In het café konden we ook eten, maar na een goed bedoeld “ja we hebben ook sla hoor” heb ik mezelf toch nog aan mijn weekendlaarzen uit het chillmoeras kunnen trekken. Aldus geschiedt de volgende maaltijd. Sinaasappelcourgettespaghetti.

Ingrediënten:

– 1 courgette
– 1 sinaasappel, het sap daarvan
– wat bladeren ijsbergsla
– een blik linzen a 400 gram
– 1 teen knoflook
– 1 stukje verse rode peper
– spaghetti voor twee personen
– 1 theelepeltje maïzena
– bier
– knoflookpoeder
– peper
– zout
– olijfolie
– (vijgen)balsamicoazijn

Bereiding Sinaasappelcourgettespaghetti

1. Knoflook, peper en courgette gaan zo in de hete grillpan, zonder olie of wat dan ook. Een kwartier lang worden de snippers, flinters en blokjes onder toeziend oog en voortdurend omroeren gegrild.

Sinaasappelcourgettespaghetti

2. In een ander pannetje worden sap van een halve sinaasappel, twee flinke scheuten bier, een scheut water en een half bouillonblokje opgewarmd. Als de boel kookt gaat de inhoud van de grillpan plus een theelepeltje maïzena erbij. Roeren en laten pruttelen.

Sinaasappelcourgettespaghetti

3. De slabladeren bladeren over de bodem van een saladeschaal en worden ingesmeerd met een mengsel van olijfolie, peper, zout en knoflookpoeder.

4. Door de linzen gaat de andere helft van het sinaasappelsap, een geultje vijgenbalsamicoazijn, peper, zout en ook wat knoflookpoeder. Ik stoffeer de slabladeren met de linzen. Mooie zitkuil zo.

5. Ik voer de courgettesinaasappelsaus nog wat peper en zout. De spaghetti is gaar. Mijn man giet de slierten af. Ik meng de courgettesinaasappelsaus er niet zo goed doorheen. Mijn man roert de courgettesinaasappelsaus er wel goed doorheen. We kunnen eten.

  Doei!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven