Sjokokokosdadelkoekenhartjes. Zoete liefdesbommen.

Hoi! Zin in zoet, ijsdessertachtig lekkers? Dat je laagjes zachtcrèmig, knapperig en kruimelig in één hap met een knisperkrakgeluid kunt doorbijten en daarna verschillende smaaklaagjes over je tong voelt dansen en uiteindelijk al die zachtliefelijkheid vol voldoening door je sliktunnel zal laten schrijden? Ga dan naar een bakker en koop een ijstaart of zoiets. Nee grapje. Ik heb het echt wel over het hier nu volgende recept.

Ingrediënten voor twaalf liefdesbommen met elk vijf lagen:

– 9 dadels
– 175 gram gemengde noten
– 150 gram pure chocolade
– geurloze kokosolie
– pindakaas
– 8 tarwebiscuitjes
– kokosmelk (ik had zo’n literpak, dus geen blik)
– speltsiroop (of agavesiroop)
– geraspte kokos

Geïnspireerd door dit recept maakte ik een eigen variant die mij smaaksgewijs beter uitkomt. Het oorspronkelijke recept is kats lekker hoor. Maar de hier volgende bereidingswijze maakt het voor mij nog lekkerder.

Instructies:

Bereid de lagen voor:

Laag 1 en 5: 150 gram chocola met 2 eetlepels kokosolie en 3 eetlepels pindakaas smelten in magnetron of au-bain-marie.

Laag 2: 75 gram noten grof hakken.

Laag 3: 100 gram noten had ik eigenlijk een nacht moeten laten weken en de dadels zo’n uur of twee. Had ik niet gedaan dus ik heb ze in een pannetje water aan de kook gebracht en vijf minuten laten bubbelen. Daarna pureren met 2 eetlepels kokosolie, 3 eetlepels kokosmelk en 1 eetlepel speltsiroop.

Laag 4: koekjes grof vijzelen met 3 eetlepels kokosolie.

En nu opbouwen in, bijvoorbeeld, hartvormige cupcake- of muffinvormpjes. Ik gebruikte daar twaalf van. In ieder vormpje een eetlepel chocoladepindakaassaus. Even in de vriezer hard laten worden.

Gecrushte noten over de vormpjes verdelen. Daaroverheen de notendadelpasta al smerend verspreiden.

Dan de koekkruimels verstrooien en daaroverheen de overgebleven chocosaus gieten. Strooi wat kokosrasp over ieder hartje en zet alles in de vriezer. Eet ze bevroren of ontdooid, wat jij wil, het is jouw feestje.

Doei!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven