Linzenspread voor bij het ontbijt

linzenspread

Hoi! Bij tijd en wijle scoor ik erg goed op feestjes met mijn zelfgemaakte smeersels, dips en spreads. Maar als die vaak rijkelijk van verse knoflook en verse peper voorziene belegjes op de ontbijttafel terechtkomen dan kan dat nogal heftig smaken in de vroege ochtend bij een kop koffie of thee. Mijn man is dan in één gepeperde en beknoflookte hap wakker in het kwadraat en racet als een kat in zijn gekke vijf minuten door de woonkamer. Vandaar dat ik voor het ontbijt vaak wat mildere varianten van mijn feestbeesten verzin. Zo ook vanochtend. Linzenspread.

Simpel en gezond staafmixer ik de volgende ingrediënten tot een mild en stevig linzenbestrijkseltje:

Ingrediënten linzenspread:

– 210 gram linzen uit een pot (uitlekgewicht)
– halve pot zongedroogde tomatenreepjes in olie
– 1 theelepel gemalen komijn
– snuf cayennepeper
– 1 eetlepel balsamico crème
– zout naar smaak en gezondheid

Je zag het al aan de foto bovenaan dit bericht, mijn man kon nog even lekker doorslapen terwijl hij genoot van zijn knäckebröd met linzenspread. Hij loopt nog steeds een beetje slaperig rond hier maar dat mag ook, het is vakantie tenslotte.

linzenspread

Doei!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven