Heel makkelijke cupcakes.

Heel makkelijke cupcakes

Kant en klare cake-mix!

Hoi! Maak het jezelf gemakkelijk en bak eens met een kant en klare cakemix. Zorg wel dat je een plantaardige mix te pakken hebt, want dat is minder wreed voor dier, mens en wereld. Op mijn cakemeelverpakking staat een recept voor cupcakes.

Ik volg gewoon de verpakking van de cakemix en die gaat nergens heen dus dat leest heel gemakkelijk. Ik zal het recept hieronder parafraseren zodat niemand mij later op plagiaat hoeft te betrappen. Omdat ik geen eieren in mijn cake wil heb ik die vervangen door appelmoes. De melk die ik gebruik is zeer zeker plantaardig. Dat is voor niet-veganisten misschien een beetje out of the box, maar verder hou ik me bijna helemaal aan de bestanddelen die wel op deze doos staan.

Tadatadataaaaa, de ingrediënten voor ruim 12 cupcakes:

Voor de taartekes:
– 250 gram cakemeel
– 160 gram plantaardige margarine op kamertemperatuur
-160 gram fijne rietsuiker
– 120 gram appelmoes
– 50 milliliter kokosmelk

Als je ervan houdt om het glazuur van je tanden te laten springen, ik soms wel, dan kun je dat met de volgende bestanddelen wel bereiken:
– 100 gram poedersuiker
– 6 eetlepels kokosolie (75 gram)

Heel makkelijke cupcakes

Voor de versiering van de gebakskes heb ik:
– de geraspte schil van een biologische citroen
– sukade gemaakt van enkel cederappelschil, zonder dierlijke kleurstoffen, gevonden in een supermarkt bij de bakproducten oh jippie en jajee!

Parafraserecept heel makkelijke cupcakes

En dan ga ik me nu even de geestelijke arbeid toe-eigenen van de receptenschrijver op de cakemeeldoos en het als eigen werk openbaar maken. Maar dan wel met andere woorden dan die op het cakekarton gedrukt staan. Ga er maar aan staan, nou hier ga ik dus.

1. Stook je elektrieke stoof op tot een Celsiusgraad van honderdenvijfenzeventig.
2. Ransel de margarine met deeghaken (bijvoorbeeld in de keukenmachine) mals en crèmig.
3. Laat alle suikerkorreltjes bij de kunstboter rollen en mix er een ongerimpeld beslagje van.
4. Schep de appelmoes in delen in het beslag en kluts alles ongeveer drie minuten op de hoogste stand tot een gladde massa.

Ja ok, ik deed alle appelmoes in één keer erbij. En ik wilde een foto maken van de weegschaal die dan de 120 grammen aangaf die de appelmoes weegt. Maar ik tilde de bak per ongeluk op. Ik zette de bak snel terug op de weegschaal, alles woog weer veel meer dan 120 gram. Ik drukte op ‘tare’ waardoor de weegschaal op 0 sprong. Op goed geluk plaatste ik een espressokopje erbij (linksachter op de weegschaal, zie je?) en verdomd als het niet waar is, 120 gram!   En toen kreeg ik zoals altijd wanneer ik deze weegschaal gebruik het liedje “They wil never tear us apart” van INXS in mijn hoofd. Door dat woordje ‘tare’ ja (rechtsvoor op de weegschaal). Dit verhaaltje is uit, lekker slapen nu maar. Nee wacht! Maak eerst de cupcakes af.

En door

5. Laat cakemeel en kokosmelk in delen in het beslag stuiven respectievelijk druppelen en klop het één minuut op de hoogste stand tot een egale bende.
6. Pak een muffinovenschaal en stop er 12 papieren cakevormpjes in. Vul de vormpjes voor 2/3 met beslag.
7. Zet de schaal in het midden van de hete oven en wacht 20 minuten.
8. Laat de cakejes afkoelen.
9. Smelt de kokosolie en mix haar met de poedersuiker tot een schenkbaar papje.
10.Overgiet de taartjes ruim met het papje en bestrooi ze met de sukade en de citroenschilletjes.

  11.Wacht tot de glazuurlaag op de cakejes helemaal hard is geworden. Dit kan enkele uren duren. Een gratis oefening in geduld, mooi.  12.Trek het papiertje van één van de cupcakes af en zet je tanden erin.   

Doei!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven