Smaaktestje. Maaltijdsalade met kipnuggets.

Hoi! Natúúrlijk moet ik de plantaardige kipnuggets van De Vegetarische Slager uitproberen. Ik doe dat alleen, in alle rust en stilte, en maak daartoe een makkelijke salade waarin ik de knapperige fopkipklompjes prachtig kan laten schijnen. Ik krijg hierbij hulp van de volgende kornuiten:   Voor de salade: – 1 stronk broccoli – 50 gram gemengde slablaadjes – 100 gram maïskorrels uit een pot – 80 gram zwarte olijven – 2 eetlepels juliennereepjes zongedroogde tomaatjes uit een potje olie Voor de dressing: – 2 eetlepels ketchup – 2 eetlepels troebele appelsap – 1 theelepel mosterd – 1 theelepel citroensap   Niet te vergeten: een paar vegetarische kipnuggets van De Vegetarische Slager.   De stronk broccoli verander ik vakkundig in een mooie bos roosjes met wat geschilde stamstukjes. Ik was het boeketje in een vergiet en kook alle onderdeeltjes in een laagje water beetgaar. Ondertussen was ik de slablaadjes, giet ik de maïskorrels af en roer ik de individuele dressingbestanddelen tot een nieuw collectief. Ik giet de beetgare broccoliroosjes en -stammetjes af en koel ze af met koud stromend water. Het dressingcollectief overmeestert en omhelst liefdevol de sla, maïs, olijven, zongedroogde tomatenreepjes en broccoli elementjes in een ruime saladeschaal. Aldus heb ik mijn podium voor de nuggets. Ach, het is een pastaschaal die ik gebruik, er staat ‘pasta’ in reliëf op de bodem van de schaal tenslotte. Maar kijk ze stralen, de nuggets, als goudklompjes!

Ik heb ze volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking in wat olijfolie aan twee kanten zo’n minuut of twee gebakken in een koekenpannetje. Ik vind ze lekker. Ik heb stiekem nog wat veganaise uit de koelkast gehaald om de krokante kluitjes in te dippen, dat paste heel goed.   Onze kat kon de nuggets ook zeer waarderen. “Niet van echt te onderscheiden”, mauwde ze me toe. In kattentaal weliswaar. Jip, zo heet onze kat. Jip, het meest veelzijdige stukje vlees, Jip.

Doei!    

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven