Snel voer

Schrijven in een oefenhok

Hoi! Ja, haha, ik zit nu toch met oordoppen in mijn oren in een oefenschuur op het Zeeuwse platteland bij een repetitie van een gelegenheids-Queentributeband dus ik dacht, ha! Kan ik net zo goed nog even een blogpostje neerpennen. Mijn man neemt morgenavond de rol van Freddy Mercury aan bij de Queen Forever-avond/nacht in de poptempel van Vlissingen. Jep. Lachen.

Glimpsje van het uitzicht. Die deur is nu dicht.
Maar vandaag is niet belangrijk, gisteren, daar leven we voor! Neen. Ik beschrijf wel graag vandaag wat we gisteren op tafel plantten ter vulling ende vermaak van onze magen. We kwamen vrolijk van wat terrasbezoek thuisgepeddeld. Onze buikjes mompelden iets over honger, wij verbeterden ze: trek. Zaak was het wel om snel in iets te eten te voorzien, de buikjes waren niet geamuseerd.

Snel voer

Het ging razendsnel. In mijn eentje ben ik al een goed team. Samen met mijn man helemaal. Terwijl ik de rode kool mengde met genoeg veganaise om het lekker te laten zijn, bakte mijn man de plantaardige kipshoarma in wat olijfolie. Ik sneed plakjes komkommer en schijfjes augurk, hij legde groot formaat pitabroodjes en een ovenstokbroodje in de voorverwarmde oven.

Hij viste de aspergeschillen uit het water waarin ik ze gisteren drie kwartier had laten koken en de hele nacht in had laten wonen en warmde deze consommé op. Ik maakte een sausje zoals eergisteren, want eergisteren, daar leven we voor! Neen. Maar gisteren had ik dat sausje van eergisteren gewoon nodig en vandaag pen ik daarover met pret terwijl mijn man zingt dat hij free wil breaken. Ja ook weer lachen. Ik citeer mezelf dus maar gewoon:

“Ik maak een sausje in een pannetje op het vuur. Met twee eetlepels sojaboter, 14 eetlepels sojamelk, drie eetlepels edelgistvlokken, peper, zout en nootmuskaat. Roeren en verwarmen maar.”

Ho wacht! Er gingen gisteren wel nog twee of drie eetlepels amandelmeel bij! En daarna ging het sausje in het aspergeaftreksel. Met een plantaardig bouillonblokje. Opwarmen en laten doorpruttelen, afmaken met peper en zout.

Snel snel voer op tafel

Ja dat was het wel. Gewoon alles op tafel zetten en combineren maar. Kijk ik heb nog een foto gemaakt van een gevuld pitabroodje gisteren. Gevuld met het rode koolgoedje, shoarma, komkommer, augurk, ketchup en veganaise.

snel voer

We dipten stokbroodjes met sojaboter in de aspergesoep, slurpten de soep en hapten de gevulde pitabroodjes. De rode kool sla aten we ook los van de broodjes verder op. De volle tafel zorgde al gauw voor gevulde en geamuseerde buikjes. Snel voer, snel op.

snel voer

  Alles wat ik nu hoor is radio gaga trouwens. Oh, nu niet meer, nu wordt er in het stof gebeten. Ook daar zit best een gerecht in trouwens. Kom ik vast een keer op terug nog. Of niet.  

Doei!

Ingrediënten ter amusering van twee buikjes:

– aspergewater of aspergebouillon
– pitabroodjes
– plantaardig bouillonblokje
– sojamelk
– amandelmeel
– edelgistvlokken
– ovenstokbroodje
– augurken
– komkommer
– rode kool, die van mij was voorgesneden en gewassen
– veganaise
– ketchup
– sojaboter
– veganistische shoarma
– olijfolie
– peper
– zout

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven