Snijbonensalade met paddenstoelen, mais en komkommer

Snijbonensalade met paddenstoelen

Hoi! Vind je het goed als ik wat paddenstoelen mix? Ik heb weer zo’n zak vol met kastanjechampignons, shiitake en nameco. Nameco, weet je nog? Die bundelzwam, ook wel goudkopje genaamd? Trosjes kleine paddenstoelen met een glimmend goudgeel kopje? Wilt u dat ik nog meer over deze bundel
zwam?* Of zal ik gelijk doorgaan naar mijn recept voor snijbonensalade met paddenstoelen, mais en komkommer?

Rozemarijn zit er ook bij, in die verpakking met die paddenstoelenmix bedoel ik. Totaal overbodig trouwens, die rozemarijn bij die mix, mijn kruidentuin komt om in de rozemarijn.

Bereidingswijze snijbonensalade met paddenstoelen:

1. Maar goed die snijbonen koken zichzelf niet dus dat doet water, in een pan, tien minuten lang.

2. Die komkommer snijdt zichzelf ook al niet, en al helemaal niet in stukjes van snijboonformaat dus die schone taak neem ik op me.

3. In één moeite door hak ik de lenteui en het topje van mijn duim in ringetjes. (Ja zo’n veel te scherp Japans mes, nee niet van me afgesneden inderdaad, nee hoor niet het hele duimtopje, een héél dun schijfje maar, gaat goed verder dank je!)

4. De paranoten, toch ietwat geschokt door mijn verwonding, hakken zichzelf pardoes in stukjes en de fijngevoelige knoflookteentjes volgen hun voorbeeld.

5. Eensgezind springen ze in de hete zonnebloemolie.

6. Voorzichtig snijd ik de paddenstoelen wat fijner en ik schep de bedakte schimmeltjes en het takje overbodige rozemarijn bij de noten in de pan.

7. Eén minuutje op hoog vuur, en dan nog een minuut of tien, elf op gemiddeld vuur, tussendoor omscheppend en alert op aankoekgevaren. Zout erover.

8. Afblussen met dure balsamico en nog even warmroeren.

Snijbonensalade met paddenstoelen

9. Voor de dressing verzamelen zich één centimeter fijngesneden verse rode peper, een eetlepel citroensap, twee eetlepels vet lekkere olijfolie en zout naar smaak in een kommetje. Ik draaikolk de boel goed door elkaar.

10. Snijbonen, uitgelekte maiskorrels, en de komkommer worden door de dressing verenigd tot een samenhangende salade.

11. Vol vreugde stort de warme paddenstoelenmix met knoflook en noten zich op de salade en om het af te maken strooi ik er de lenteui overheen.

Snijbonensalade met paddenstoelen

Doei!

Ingrediënten voor twee:

– 150 gram paddenstoelenmix
– 400 gram snijbonen
– 340 gram mais
– 1 komkommer
– 1 lenteui
– 50 gram paranoten
– 2 teentjes knoflook
– 1 centimeter verse rode peper
– 1 eetlepel citroensap
– 2 eetlepels goeie en lekkere olijfolie
– 2 eetlepels luxe, stroperige balsamico (of normale balsamico of balsamicocrème)
– zonnebloemolie
– zout

*Dit is leuk hoor, ik citeer en parafraseer mezelf hier gewoon. Uit een blogbericht van 19 februari 2015 om precies te zijn. En ik citeer en parafraseer ook uit het boek: Plantaardig met Die Banaan volume 1 Vijfentwintig liter bananensap, oh nee ik bedoel vijfentwintig recepten vol kookpret om te lezenPlus vier bonustracks voor liefhebbers en doorlezers

Jahahaha ik zwam nu niet meer hoor,  niet over deze bundel. Dat recept over nostalgisch studentikoken, waaruit ik mezelf dus net quote, is in het boek terechtgekomen, en wel op pagina 83, hoera we hebben een winnaar!  

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven