Kidneybonensalade

Kidneybonensalade

Solosalade met kidneybonen en een kusje

Hoi! Boehoe ik eet helemaal alleen vanavond. Kan dat ook gedeeltijk eigenlijk, alleen eten? Als je tijdens het eten appt met iemand bijvoorbeeld, hoeveel alleen eet je dan? Nou luister: app je met één iemand, dan eet je half alleen, app je met twee andere personen dan eet je eenderde alleen. Hoe groter het aantal mensen waarmee je contact hebt tijdens het eten, hoe minder alleen je eet. App met 99 personen en je eet 1/100 alleen. Dat is al bijna helemaal niet meer alleen. Maar wel heel hectisch. Ik vraag me af of je dan nog tijd hebt om te eten überhaupt. Foei, de drukte, ik ben blij dat ik vanavond helemaal alleen eet. Kidneybonensalade.

Gelukkig heb ik de ingrediënten nog:

– blik kidneybonen, uitgelekt en afgespoeld, 265 gram
– 1 groene paprika in blokjes
– een halve komkommer in blokjes
– 4 dadels in stukjes
– 3 eetlepels zongedroogde tomatenreepjes in olie
– 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten
– een handje fijngesneden verse peterselie
Dressing:
– 1 eetlepel citroensap
– 1 eetlepel agavesiroop
– theelepel mosterd
– grote snuffen komijn en kurkuma, wat kleinere snuffen laos, gember en knoflookpoeder en kleine snufjes cayennepeper, speculaaskruiden en zout

Bereidingswijze kidneybonensalade:

1. Ik klop kruidenpoeders, mosterd, agavesiroop en citroensap door elkaar voor de dressing.

2. Ik hussel de rest van de ingrediënten door elkaar.

3. Dressing erover, nog een beetje husselen en ik ben klaar om helemaal alleen ijskoud in de bonen te duiken op zoek naar salade en een beetje liefde.

Ha daar is toch mijn man nog even, wat een timing, hij komt even een kusje brengen voor hij gaat voetballen, lief hè. Ik laat een beetje salade voor hem over voor na het voetballen, lief hè.

Doei!

PS: inderdaad geen peterselie te zien op de foto, het krullerige kruidje was zo verlept dat ik het maar bij zijn vriendjes in de groenbak heb gelegd, lief hè.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven