Spaghetti cipolla, aglio, olio e peperoncino en linzensalade met bruschetta van courgetta

Hoi! Een recept voor een veganistisch tweegangen maaltijdje voor vier levensgenietende personen op een mooi Spaans eiland in de vrolijke zon! Klinkt goed hè? Daar begin ik dus niet aan. Jawel, grapje, ik begin!

Ingrediënten voor vier personen:
Voor een hartig strooisel voor over de spaghetti:
– 3 eetlepels amandelmeel
– 1 zeer fijn gesnipperd teentje knoflook
– 3 eetlepels edelgistvlokken
– gedroogde oregano
– peper
– zout
Voor (op) de courgettebruschetta:
– 1 dikke vette courgette in flinke plakken
– 14 cherrytomaatjes in hele kleine stukjes
– 2 kleine lenteuitjes in kleine ringetjes
– 10 groene olijven in hele kleine stukjes
– 1 schijfje citroen in hele kleine stukjes en zonder de velletjes
– peper
– zout
– olijfolie
Voor de linzensalade:
– 1 klein kropje stevige sla van het een of ander
– 400 gram linzen uit een pot gelekt
– het sap van een halve citroen
– 1 theelepel suikerstroop
– 1 eetlepel witte balsamicoazijn
– peper
– zout
Voor de spaghetti cipolla, aglio, olio e peperoncino:
– 4 teentjes knoflook in halve schijfjes (ik haal de hartjes die soms groen zijn er altijd eerst uit vandaar dat de schijfjes door de helft gaan)
– 1 fijngesnipperde ui
– 2 zeer pittige verse groene pepertjes in schijfjes, al dan niet met (een deel van) de pitjes, mag je zelf inschatten
– olijfolie
– peper
– zout

Eerst maakte ik het strooisel voor over de spaghetti. De bestanddelen daarvan mengde ik gewoon goed met een vork in hele kleine stukjes. Nee ik mengde ze met behúlp van een vork natuurlijk och och wat zijn we weer melig, zeker warm buiten ofzo.

Daarna mengde ik alle ingrediënten voor het mengseltje waarmee ik later de courgettebruschetta zou beleggen. Zonder olijfolie trouwens, die is bedoeld om de courgetteplakken mee te bestrijken voor het grillen. Hooo! De plakken courgette gaan dus ook niet door dit beleg hè, pas op!

De linzen, het citroensap, de suikerstroop, azijn en peper en zout knuffelde ik door elkaar en liet ik verder lekker bij elkaar intrekken terwijl ik de spaghetti voor de primo piatto ging bereiden.

Dat was niet zo moeilijk, gewoon genoeg spaghetti voor vier koken tot ie lekker is en dan mengen met in flink veel olijfolie eventjes aangebakken ui, knoflook en groene peperringetjes. Hooo! Wel eerst de spaghetti afgieten voor je gaat mengen hoor, pas op! En wat zout strooien mag ook nog wel. En dan hop aan tafel voor de eerste gang. In de borden met die pasta, wat strooisel erover en smullen maar!

Uitgesmikkeld en me verheugend op meer ging ik terug de keuken in. Daar waste en droogde ik de slablaadjes, mengde ze met wat olijfolie, peper en zout en vlijdde ze neer op vier bordjes. De schijven courgette beöliede ik ook een weinig. Ik verhitte een grillpan en grillde de schijven aan boven- en onderkant tot er van die mooie grillstreepjes in verschenen.

Hooo! Oh nee sorry, niets aan de hand, gaat goed. Ik deed het linzengoedje nog even in een vergiet om overtollige natheden af te voeren en verspreidde het vervolgens over de slablaadjes op de bordjes.

Hooo! Ik zie dat ik voor de kleur ook nog een heel klein toefje bruschettabeleg op ieder bordje heb gelegd, bovenop de linzen. Leuk bedacht ja, het oog wil ook wat. De rest van het beleg ging op de schijven courgette natuurlijk.

En zo konden we weer aan tafel, lekker!

Doei!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven