Spaghetti tomatensaus met chorizo

Direct naar het recept

Een mijlpaal

spaghetti tomatensaus

Hoi! Deze spaghetti tomatensaus met chorizo is bijzonder, ze markeert een mijlpaal voor mij en mijn blog. Dat komt niet door het verrassende asperge- avocadoslaatje dat ik er bij serveer, en ook niet door de maan die bijna vol is of de deur waardoor ik vandaag in het geheel niet naar buiten ging. Nee. Dat komt door mijn nieuwe mini fotostudio.

Een fototent?

Jaha, de foto’s op deze website worden vanaf nu alleen nog maar professioneler want ik heb een überhandige fototent met led-verlichting aangeschaft. Deze tent laat mijn gerechten shinen als diamanten in direct zonlicht. Heftig.

Mijn man wijst me er net op dat het wel jammer is dat ik niet ook een grotere fototent heb waarin ik een mooie foto van mijn fototent kan maken. Geen beginnen aan. Want zodra ik een fototent heb die daar groot genoeg voor is heb ik weer een grotere fototent nodig om die te laten zien en zo verder en zo verder en voor je het weet is het hele universum ingepakt in een fototent en is het nog steeds niet genoeg. Misschien is het ook gewoon al zo hè, dat we met zijn in allen in een oneindig grote fototent leven.

Vandaag in het ledlicht: spaghetti tomatensaus met chorizo

De allereerste fototentgebruikers in mijn huis en op deze site zijn de spaghetti tomatensaus met chorizo en het avocado-aspergeslaatje met Tagiasca olijven. Alles op een bord of in een schaal. Anders wordt de studio vies.

Shinen, dit bedoel ik:

Ik heb mijn zonnebril maar opgedaan, ik hoop jij ook. Mooi toch? En oh boy! Ik heb ook nog achtergronddoeken in andere kleuren voor in mijn fototent. Wat een campingtrip gaat dat worden voor al mijn toekomstige gerechten! Ik zal maar eens gaan nadenken over recepten voor vegan haringen, want die ga ik nodig hebben, zeker als het waait, of stormt. Goed, het recept.

Spaghetti tomatensaus met chorizo

Course: pasta, hoofdgerechtCuisine: ItaliaansDifficulty: Makkelijk
Porties

2

personen
Voorbereiding

15

minutes
Kook- en baktijd

15

minutes
Slaatje maken

10

minutes
Total time

40

minutes

Ingredienten

 • Voor de spaghetti tomatensaus met chorizo:
 • 250 gram spaghetti

 • 3 tenen knoflook

 • 1 ui

 • 1 centimeter – of naar smaak – verse peper

 • 1 courgette

 • 1 paprika

 • 2 eetlepels zongedroogde tomatenreepjes met hun olie

 • 500 gram passata

 • 1,5 theelepel rookzout

 • 1 verpakking vegan chorizoworst (180 gram)

 • Voor het asperge-avocadoslaatje:
 • 1 avocado

 • 1 pot asperges a 280 gram

 • 1 avocado

 • 2 eetlepels Tagiasca olijven en hun olie

 • Zwarte peper

 • Zeezout

Bereidingswijze

 • Voor de spaghetti tomatensaus met chorizo:
 • Zet voor de spaghetti een pan met veel water op het vuur en breng aan de kook.
 • Schil één knoflookteen, snij die doormidden, verwijder het groene hart, maak er wat kerfjes in en gooi in het water voor de spaghetti.
 • Als het water kookt, doe er een scheut olijfolie en een snuf zout in en de spaghetti.
 • Was en snij de courgette en paprika in blokjes, de peper in hele kleine stukjes.
 • Schil ui en knoflook en versnipper ze.
 • Verhit olijfolie in een badpak, ik bedoel bakpan, maar gekleed in badpak mag je de olijfolie ook in een bakpan verhitten ja hoor!
 • Fruit ui en knoflook, voeg de peper toe, fruit nog heel even door en voeg de courgette- en paprikablokjes toe. Bak alles goed in het rond.
 • Doe de zongedroogde tomaatjes in de bakpan, dan de pasta en 1 theelepel rookzout, roer goed door en laat pruttelen op een laag vuurtje, eventueel met het deksel op de pan.
 • Snijd de chorizoworst in plakjes, verhit olijfolie in een nieuwe bakpan en bak de plakjes worst aan beide kanten bruin.
 • Meng de gare worstplakjes door de tomatensaus en laat nog even door pruttelen.
 • Giet de spaghetti af.
 • Voor het asperge-avocadoslaatje:
 • Schil de avocado en snij haar in de lengte in repen.
 • Laat de asperges uitlekken en snij ze doormidden.
 • Meng asperges, avocado en twee eetlepels Tagiasca olijven met hun olie, peper en zout naar smaak goed door elkaar in een schaal.

2 gedachten over “Spaghetti tomatensaus met chorizo”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven