Stamppot rauwe andijvie

stamppot rauwe andijvie

Stamppot rauwe andijvie met vegan braadworst en jus!

Hoi! Stamppot rauwe andijvie. Ik hou van andijvie, dat staat buiten kijvie! (Vrij naar het mij welbekende gezegde: met andijf in mijn lijf blijf ik fit, buiten kijf!)

In de supermarkt. Andijvie? Check. Vegan braadworstjes? Joe. Voorgekookte stamppotaardappelen voor de luie veganist? Joehoe. Zakje vegan jus voor diezelfde luie veganist? Yo. Vegan spekjes voor door de stamppot rauwe andijvie? Nope. Zelf een alternatief bedenken? Ok. Weer iets minder lui, deze veganist. Noodgedwongen. Dat dan weer wel. Gaan we.

Ingrediënten:

Ingrediënten voor twee flinke eters, voeg voor vier minder flinke eters nog twee extra vegan braadworsten toe:

– 1 zak gewassen en voorgesneden andijvie a 500 gram
– 600 gram voorgeschilde en -gesneden stamppotaardappelen
– 1 zakje of bakje vegan jus
– 1 flinke ui, gesnipperd
– 4 eetlepels halfgedroogde tomaatjes uit de olie, in stukjes gesneden
– de helft van de uitgelekte inhoud van een 400-grams blik kidneybonen 
– 1 halve rode peper in kleine stukjes gesneden
– 4 blaadjes verse salie in kleine stukjes of wat gedroogde salie naar smaak
– knoflookpoeder
– nootmuskaat
– 2 eetlepels ketchup
– 1 eetlepel mosterd
– olijfolie om in te bakken
– 2 vegan braadworsten

Zo bereid je de stamppot rauwe andijvie:

1. Kook de aardappels stamppotgaar.

2. Verhit olijfolie in een pan, fruit de ui en bak de bonen een minuutje of twee op hoog vuur. 

3. Voeg semi-gedroogde tomaten, peper, salie en wat snuffen knoflookpoeder toe en bak nog een minuutje.

alternatief voor spekjes

4. Maak in een ander pannetje de jus volgens de gebruiksaanwijzing.

5. Giet de jus bij de bonen en voeg ketchup en mosterd toe, roer goed door en laat op een zacht vuurtje pruttelen.

6. Bak de braadworstjes in wat olijfolie rondom bruin en gaar. 

stamppot rauwe andijvie

7. Giet de aardappels af en stamp ze, met eventueel een beetje van hun eigen vocht. Meng de rauwe andijvie en erdoor, verwarm nog even op een middelhoog vuur, al omscheppend. Voeg nootmuskaat, peper en zout naar smaak toe en dien op met de jus.

8. Doei!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven