Stamppot rauwe andijvie van oranje nassen

Hoi! Mijn persoonlijke prince van orangien berichtte mij met de vraag of ik langs ene kruidenier wilde fietsen ende ook gelijk iets leckers te nassen wilde maken bij thuiskomst. Manlief was te moe en te verveeld om te boodschappelen of te koken. Ok, doei. Appte ik terug.

Zelf ook moe en verveeld kocht ik:
– 500 gram geschilde stamppotaardappelen
– 400 gram gewassen andijvie
– 160 gram vegetarische kipstuckjes
– 2 tomaten
– 1 klein blikje tomatenpuree
– 6 25 cl flesjes pils
– 1 fles vegan friendly witte wijn
– 1 fles in de winkel van verse sinaasappelen geperst sap

Die laatste drie producten worden niet gebruikt in dit recept. Van wat ik nog in huis had gebruikte ik dan wel weer voor dit recept de volgende artikelen:

– 2 uien
– 1 klein stukje verse rode cayennepeper
– knoflookpoeder
– sojasaus
– mosterd
– tomatenketchup
– zwarte peper
– zout

Verveeld zette ik die aardappels in water op het vuur om stampgaar te koken. Ik sneed die twee uien in blokjes en verhitte wat zonnebloemolie in een pan. Uien in de pan, stukje peper snijden en erbij geknikkerd. Knoflookpoeder naar smaak erbij. Poeder?

Ja dat komt zo ik pelde eerst een teen, van knoflook, niet van mij, die teen, en die was bedorven en toen dacht ik als het zo moet laat dan maar en toen heb ik de rest van de verse knoflook ook maar links laten liggen. Of eigenlijk rechts als ik met mijn neus naar het tafeltje toe sta waarop in mijn keuken de knoflook woont. Maar links als je er met je rug naartoe staat wat eigenlijk beter weergeeft hoe ik de verse knoflook vandaag behandelde, met mijn rug ernaartoe, links laten liggend. Sorry knoflook!

Knoflookpoeder dus. Twee tomaten in blokjes gesneden gingen zich ook vervelen in de uipeperpoederpan. Mooi scrabblewoord, uipeperpoederpan. Behalve dat het niet telt. Flauw van jullie vind ik dat. Bij mij telt het wel. Tomatenpuree kan ook poepvervelend zijn dus ging er ook bij.

Pruttel pruttel gaap gaap ok schenk er maar wat saaiesaus bij nog. Sojasaus bedoel ik duuuuh, zoveel als je vervelend vindt. Lekker vind. Met ‘dt’ sukkel. Lekker vindt.

Ik denk in een poging om de  de landerigheid van het gerecht tot nu toe te verjagen, slingerde ik opeens de inhoud van de uipepeperpoederpan in een maatbeker en zette er een staafmixer in. En toen smeet ik de prut weer terug in de pan. Je ziet wat daar van komt.

Nou goed. Eetlepel mosterd eetlepel ketchup plus de kipstuckjes erdoor geroerd blabla suf duf saai ik verveeeeeeel me, verlegde ik mijn aandacht weer naar de andere pan. Aardappels gaaaaaaar ja. Ik ook. Gaar. Andijvie zette ik in een vergiet in de gootsteen. De aardappels goot ik af boven dit vergiet zodat de andijvie wat opwarmde. Toen stampte ik de aardappels met een iets frissere tegenzin HELEMAAL KAPĂ“T! En daar roerde ik dan weer slaapverwekkend die andijvie met wat zout en peper doorheen.

De boel in schalen op tafel gekletterd riep ik HIER! STAMPPOT RAUWE ANDIJVIE VAN ORANJE NASSEN! Mijn man begreep mij volledig en knikte me verveeld toe.

Doei!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven