Superslanke maki sushi van bloemkoolrijst

Superslanke maki sushi van bloemkoolrijst

Hou op de rijst te slaan!

Hoi! Ik maki sushi en dat is lekker. Sushi van bloemkoolrijst. Superslanke maki sushi van bloemkoolrijst welteverstaan. Dus niet zo heel sushi als je in ogenschouw neemt dat sushi letterlijk zoiets als plakkerig betekent en op de rijst slaat. Ik heb de sushi herhaaldelijk gevraagd op te houden met op de rijst slaan, kreeg geen gehoor en ben daarom maar overgestapt op de bloemkool. De halve bloemkool. Voor twee personen.

Bereidingswijze superslanke maki sushi van bloemkoolrijst

1. De halve bloemkool gaat schoongewassen en in roosjes en blokjes verdeeld in de keukenmachine en wordt tot korreltjes geslagen.

2. Die korreltjes gaan bakken in een eetlepel zonnebloemolie, een paar minuten op hoog vuur, en blus ik af met een pollepel appelazijn en een pollepel sojasaus.

Superslanke maki sushi van bloemkoolrijst

3. Ik snijd 150 gram oesterzwammen in repen en bak die slierten samen met twee eetlepels sesamzaadjes een paar minuten in een eetlepel hete zonnebloemolie waarna ik het gezwam afblus met een flinke gloep sojasaus.

4. Verder snijd ik een avocado in repen, een bosui in ringen, leg ik de kleinste tomaatjes ter wereld klaar alsmede een bakje verse basilicum, vijf norivellen en een rolmatje.

5. Het rolfeest mag beginnen. Zie hier een keur aan inspiratiecombinaties waar je iets mee kunt:

Superslanke maki sushi van bloemkoolrijst
Superslanke maki sushi van bloemkoolrijst
Superslanke maki sushi van bloemkoolrijst

6. De opgerolde sushistaven snijd ik telkens in vieren. Dat werkt, maar het werkt nog beter als je ze nog een keer doormidden snijdt: dat je ze in één hap kunt wegwerken zodat de niet zo plakkerige bloemkoolrijst minder kans heeft ertussenuit te glippen en op je bord of op de grond te belanden.

Zelfgemaakte vegan “wasabi”:

Erbij serveer ik sojasaus en….. nee de wasabi in de supermarkt waar ik was was niet diervriendelijk. Ik kwam er ook achter dat dat enige potje mierikswortel dat ze verkopen melk bevat, koemelk, boe, dus ik maak een alternatief:

7. Eén avocado, drie radijzen, twee eetlepels mosterd, één riwapepertje en een halve theelepel zout gaan in de blender en daar heb je het al, een pittig sausje. Een deel van deze saus meng ik ook nog eens fifty/fifty met wat zelfgemaakte mayonaise die ik nog heb staan en nu kunnen we smikkelen van sushi met drie verschillende dippen.

8. Och en van de sushi ingrediënten heb ik nog van alles over na het rollen; oesterzwammen, avocado, bosuiringen, tomaatjes en basilicum; dus die meng ik met een zak babyboerenkool, een beetje olie, appelazijn, peper en zout tot een lekkere ernaast-salade. Babyboerenkool? Jep, babyboerenkool. Janken die blaadjes, snel opeten maar.

Doei!

Ingrediënten voor twee eters:

– 1 halve bloemkool
– zonnebloemolie
– sojasaus
– appelazijn
– 150 gram oesterzwammen
– 2 eetlepels sesamzaadjes
– 2 avocado’s
– 1 bosui
– 125 gram Tomberry tomaatjes
– verse basilicum
– 5 norivellen
– 3 radijzen
– 2 eetlepels mosterd
– 1 riwapepertje of een (stukje) andere verse peper
– zout
– veganaise
– 1 zakje babyboerenkoolblaadjes, mogen ook sla- of spinazieblaadjes zijn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven