Kalamatatapenade.Tata!

kalamatatapenade met chocoladevlokken en rode wijn.

Hoi! Ben je op zoek naar een tapenade met een volwassen, exquise smaak, een hapje vol verrassingen waarvan een klein beetje op een toastje een chique wereld oproept vol luxe jachten zonder jagers en vreedzame explosies van smaken en geuren en kleuren? Zoek niet verder. Kalamatatapenade!

kalamatatapenade

Fancy feestjes

Hier is het recept waarmee je indruk maakt tijdens feesten, partijen, netwerkborrels, op jachten en in luchtballonnen. Als je haar bij je hebt tenminste, die tapenade. Gewoon meesmokkelen in een holle hoge hak. En dan bij het buffet een schaaltje ermee vullen. Van een afstandje observeren hoe de luitjes erop reageren en zodra je een verrukte gezichtsuitdrukking signaleert, hop erop af. En opscheppen maar. Over je kalamatatapenade.

kalamatatapenade

Smokkeltapenade

Beter laat je achterwege hoe je haar naar binnen smokkelde. Als je een avontuurlijk iemand tegenover je hebt die wel van verrassende methodes houdt kun je er misschien wel goede sier mee maken, met je smokkelhak. Dat moet je zelf even een beetje inschatten denk ik. Trouwens, de tapenade kan ook in een holle láge hak worden vervoerd. Of gewoon in de handtas of een uit de kluiten gewassen portemonnee.

kalamatatapenade

Ingrediënten:


– 130 gram uitgelekte kalamata olijven
– 1 gesnipperde ui
– 1 fijngesneden teen knoflook
– 3 eetlepels plantaardige pure chocoladevlokken
– 2 eetlepels rode wijn
– olijfolie om in te bakken
– 3 eetlepels olijfolie om achteraf toe te voegen
– zout naar smaak
– eventueel zwarte peper naar smaak

kalamatatapenade

Bereidingswijze kalamatatapenade:

1. Fruit ui en knoflook een beetje bruin in hete olijfolie en schep ze uit de pan in de keukenmachine met de hakmesjes al geïnstalleerd.
2. Doe 2 eetlepels rode wijn in de pan en laat deze even koken totdat ie lijkt te gaan karameliseren. Laat even afkoelen en giet hem bij de ui en knoflook in de keukenmachine.
3. Voeg alle andere ingrediënten toe in de keukenmachine en hak alles niet al te lang: totdat je een tapenade hebt van hele kleine stukjes van alles.
4. Proef en voeg eventueel zout en peper toe.

Doei!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven