Thaise shepherd’s pie

Thaise shepherd's pie

Duidelijk, thaise shepherd’s pie!

Hoi! Ja nou met een halve zak Thaise wokgroentes en een halve zak sperzieboontjes kan ik natuurlijk alleen maar een shepherd’s pie maken. Ik verwarm de oven alvast voor op 180°C.

Dakje erop

Oh wacht ik heb geen aardappels voor een knapperkorst. Nou ja, kikkererwten doen het ook vast veel beter als dakje op het Thaise groentehuisje dat gebouwd wordt. Dat dakje krijgt de volgende bestanden toebedeeld:

Ingrediënten voor de knapperkorst:

– 1 blik kikkererwten a 400 grammetjes
– een handje vol ongebrande en ongezouten cashewnoten.
– 1 teen knoflook, gepeld en in stukjes, zonder het eventuele groene hart
– kerriepoeder
– gemalen kurkuma,
– laospoeder
– gedroogde koriander
– cayennepeper
– knoflookpoeder
– sojasaus
– gembersiroop
– zonnebloemolie

Thaise shepherd's pie

Het dakloze groentehuisje bestaat uit:

– 240 gram sperziebonen, gewassen en in stukjes gebroken
– 370 gram Thaise wokgroentes, kant en klaar gewassen en gesneden uit een supermarktzak
– zonnebloemolie
– kerriepoeder
– gemalen kurkuma
– laospoeder
– gedroogde koriander
– cayennepeper
– knoflookpoeder
– sojasaus
– gembersiroop
– maïzena
– 1 handje gezouten pinda’s

Nou daar gaan we. Dakpan voor dakpan en steen voor steen, op weg naar een Thais herdershutje uit de oven.

Bereidingswijze Thaise shepherd’s pie

1. Warm de oven voor (180°C).
2. Doe de kikkererwten inclusief hun eigen vocht met de cashewnoten en de knoflook in een pannetje. Warm alles maar op tot vlak voor het kookpunt. Zet vervolgens de temperatuur op de laagste stand en laat het pannetje staan. Zorg ervoor dat het niet gaat koken.
3. Kook de sperziebonen beetgaar.
4. Roerbak flinke snuffen van alle genoemde kruiden en specerijen 3 minuten in een lekkere scheut zonnebloemolie.

Thaise shepherd's pie

5. Schep vervolgens de wokgroentes door het hete kruidenmengsel en wok een paar minuutjes op hoog vuur.
6. Blus de groentes maar af met 4 eetlepels sojasaus en 1 eetlepel gembersiroop.
7. Maak daarna een papje van een eetlepel maïzena en twee eetlepels koud water. Roer dit papje door de groentes.
8. Roer vervolgens de afgegoten sperziebonen en een handvol pinda’s weer door de groentes.

Thaise shepherd's pie

9. Giet de kikkererwten, cashewnoten en knoflook. Vang het vocht wel op.
10. Pureer daarna de kikkererwten, cashewnoten en knoflook samen met een eetlepel zonnebloemolie, 4 eetlepels van het opgevangen kikkererwtenvocht, 2 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel gembersiroop en goeie snuffen van de genoemde kruiden en specerijen. Je mag ook nog zout toevoegen als dat nodig is.
11. Stort de groentes in een ovenschaal en verdeel en smeer de kikkererwtenpuree eroverheen.

Thaise shepherd's pie

12. Zet de schaal 25 minuten in de oven.
13. Serveer de ovenschotel met een komkommer-taugésalade met een citroensap-gembersiroopdressing, als je dat wil.

Thaise shepherd's pie

14. Geniet en pas op met de hete ovenschaal.

Doei!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven