Tintelfrisse winterdip, lekker voor op een cracker

tintelfrisse winterdip

Tintelfrisse winterdip en gloeiende winterpenen

Hoi! Zondagochtend, het ontbijt schreeuwt me toe. Oké oké ik kom al. Wat!? Geen hartig beleg?! Gloeiende winterpenen wat maak ik me nou!? Nou ja, een tintelfrisse winterdip dus. Lekker op een cracker.
Maar ook op een boterham, op een stukje stokbrood of gewoon om wat dan ook in te dippen bij de borrel: stukjes groente, soepstengels, gewoon je eigen blote tengels of een aardbei.

tintelfrisse winterdip

Eens even kijken wat er in mijn vergiet ligt te lekken:

Ingrediënten deel I:

– 1 blik flageoletbonen/groene kidneybonen, uitlekgewicht 265 gram
– een klauw verse munt
– een greep verse krulpeterselie
– stukje verse peper
– 1 teen knoflook

Ingrediënten deel II:

Dat alles gaat in een kom samen met:
– 2 eetlepels edelgistvlokken
– het sap van een halve citroen
– 1 theelepel zout.

En daar zet ik de staafmixer in, en dan aan, en dan draai ik hem net zo lang door tot er een luchtig, groenig, tintelfris, pittig, slank, gezond en overlekker belegje is ontstaan.

tintelfrisse winterdip

Doei!

Ik krijg van mijn SEO-robot een seintje dat de tekst van dit recept veel te kort zou zijn om überhaupt lezerspubliek mee te trekken en daar geloof ik dus meteen al niet in hè! Dus laat me in de comments even weten of je dit recept gevonden hebt, hoe je het gevonden hebt, of je het interessant vindt en of je het gaat maken of hebt gemaakt. Bij voorbaat is mijn dank oneindig groot! X

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven