Trek of geen trek. Gevulde aubergine.

Hoi!

– 1 aubergine

Die aubergine, in de lengte doormidden gesneden en uitgehold, wordt gevuld met haar eigen vruchtvlees. Niet alleen daarmee, aubergine gevuld met aubergine, ts, dan kun je haar bijna net zo goed heel laten. Nee wacht. Eerst gaat de staafmixer helemaal los op het binnenste van de violette vrucht plus deze dingetjes:

– 1 kleine ui
– 1 teentje knoflook
– 1 stukje verse peper
– paar blaadjes gedroogde rozemarijn
– 1 kinderknuistje gemengde nootjes
– 2 eetlepels edelgistvlokken
– 1/2 eetlepel kokosolie
– zout naar smaak

De  paarse huid van de aubergine wordt licht bestreken met olijfolie. De auberginehelften gaan gevuld met het crèmige gestaafmixte mengsel in een ovenschaal in de naar 220 graden voorverwarmde oven. En dan wordt er gewacht.  24 minuten. Of er wordt nog iets bij gemaakt. Couscous misschien. En een salade. Ik wacht gewoon. Geen grote trek hier en ik eet in mijn uppie.

De reden waarom ik dit allemaal vertel is helder. Ik zit te wachten op mijn aubergine. Terwijl ik niet zo’n trek heb. Niet alleen niet in die aubergine hoor. Dan had ik wel iets gemaakt waar ik wel trek in heb. Ik heb nergens echt trek in. Oh oh! Ach nou ja, heb ik dat ook eens hè. Ik maak trouwens altijd alleen maar dingen waar ik trek in heb, dat eet toch makkelijker. Behalve wanneer ik nergens trek in heb dan. Het is ingewikkeld. Andersom heb ik normaalgesproken ook altijd trek in de dingen die ik maak. Dat is cruciaal, aangezien ik vaak, terwijl ik al bijna klaar ben met koken, nog steeds niet weet waar het allemaal naar toe gaat met zo’n maaltijd. Zou je niet denken hè? Ook heb ik altijd trek in de maaltijden die mijn man bereidt. Hij is heel goed met smaken en structuren en combinaties daarvan. Er wordt altijd smakelijk gegeten in huize Vegaan met die Banaan. Behalve als we nergens trek in hebben. Het is ingewikkeld.

Ah, ze ziet er puik uit, mijn aubergine in twee delen, niet waar? Ik krijg er gelijk trek van. Gelukkig. Ja die tomaat heb ik er nog even bij gehaald. In eerste instantie voor wat kleur. De combinatie met de aubergine is niet te versmaden dus ik zeg: doen!

– 1 tomaat, op haar kop gelegd en vanuit het midden in partjes naar de bovenkant beneden opengesneden als je begrijpt wat ik bedoel
– paar druppels olijfolie
– Italiaanse kruiden
– peper en zeezout uit molentjes

Doei!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven