Trifle en stoofpot in de krant

Lees hieronder mijn foodblog van 12 oktober 2024 over paddenstoelen, stoofpot, herfstbos in eigen keuken en ontnuchterende trifle. Scroll naar beneden of klik hieronder voor de recepten en een filmpje.

Direct naar het recept

Liever online lezen? Klik hier!

Doei!

Trifle en stoofpot in de krant

Course: Stoofpot en een toetCuisine: EnglishDifficulty: Easy as fk
Porties voor

2

personen
Voorbereidingstijd

15

minutes
Bereidingstijd

35

minutes
Total time

50

minutes

  • Ingrediënten stoofpot:
  • een gesnipperd uitje

  • een teen knoflook (of twee of meer of geen, wat je lekker vindt)

  • een takje verse rozemarijn (of gedroogd, en tijm is een lekkere vervanger)

  • Een bakje oesterzwammen (150 gram)

  • een scheut rode wijn

  • 2 pastinaken

  • 3 wortels

  • 3 gemiddeld grote aardappels

  • een handje walnoten

  • Een halve tot een hele liter groentebouillon, al naar gelang hoe vochtig je het wil hebben

  • Olijfolie

  • Ingrediënten trifle:
  • aardbeien-rabarberjam (of andere jam naar smaak en wens)

  • plantaardige kwark of Griekse yoghurt

  • 6 speculoosjes

  • vegan bosbessenyoghurt (of een ander smaakje)

  • verse bosvruchten of bosvruchten uit de diepvries (ontdooid)

  • vegan slagroom

  • Bereidingswijze stoofpot:
  • Snipper de ui, hak of pers de knoflook, ris de takjes van de rozemarijn, boen de oesterzwammen, schil en snij pastinaak, aardappels en wortels in hapklare stukken en hak de walnoten.
  • Kook de stukken aardappel, pastinaak en wortel een minuut of twintig voor in een pan met ruim water.
  • Verhit olie in een pan waarin gebakt en gestoofd kan worden en fruit ui, knoflook en rozemarijn hierin.
  • Voeg de oesterzwammen toe en bak rondom aan.
  • Giet pastinaak, aardappel en wortel af en doe de stukken bij de oesterzwammen in de pan, bak even in het rond.
  • Blus af met een scheut rode wijn.
  • Schenk een de groentebouillon (of een halve liter water plus een bouillonblokje of een hele liter met twee blokjes) erbij, breng aan de kook en laat een kwartier pruttelen.
  • Rooster de walnoten in een apart pannetje.
  • Proef of de stoofpot nog wat zout nodig heeft en strooi er eventueel wat zwarte peper overheen. Haal de pan van het vuur, strooi de walnoten eroverheen en serveer met een glaasje rode wijn en misschien nog een lekker stukje vers brood erbij.
  • Bereidingswijze trifle:
  • Schep in elk van twee grote glazen twee eetlepels jam.
  • Schep daarbovenop per glas drie eetlepels vegan Griekse yoghurt of kwark.
  • Verkruimel vijf speculoosjes en verdeel de kruimels over de twee glazen op de laag yoghurt of kwark.
  • Schep wat bosvruchten op de krummeldebummels.
  • Dan verder met een laag van drie eetlepels vegan bosbessenyoghurt.
  • Spuit er wat vegan slagroom op.
  • Verbrijzel nog één speculoosje en strooi de kruimels over de slagroom.

Video

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven