“Tuna” melt courgette

Direct naar het recept
tuna melt

Tuna melt courgette 🎵🎶

Hoi! Ja die muzieknoten staan achter de titel hierboven omdat ik gelijk een liedje in mijn hoofd had toen ik deze tuna melt courgette ging maken, kun je raden welk? Ik wel! Oh ja, maar dat is ook logisch misschien. Of ook niet. Soms heb ik wel eens een liedje in mijn hoofd waarvan ik dan echt niet weet welk muziekstuk het is. En dan kan ik het ook niet vinden of raden en dan blijft het een hele tijd een ding op het puntje van mijn muziektong totdat iemand me uit de brand help of ik er zelf alsnog op kom, of het lied wordt ergens afgespeeld en ik herken het eindelijk. Dus.

tuna melt
Courgette met ‘tonijn’ nog zonder de ‘kaas’ erop.

Op de puntjes van mijn …-tong

Het puntje van mijn muziektong? Ja dat heb ik ja, zo’n puntje. Zoals ik ook puntjes heb van mijn boekentong, filmtong, namen van mensen-tong of wanneer was dat ook al weer-tong. Een heleboel puntjes op mijn tong. Altijd. Waarom? Omdat ik alles op kan zoeken. Dus ik onthoud geen dingen die toch op mijn externe harde schijf – het internet – zijn op te zoeken. Ik weet niet eens of het een keuze is of niet, maar het is wel zo gegroeid.

Tuna melt dus. Tuna melt courgette. Voel je het ritme van het liedje dat ik zoek? Ik zoek het niet, ik weet hoe het heet. Ik weet alleen niet van wie het is en hoe het verder gaat behalve dat ene zinnetje uit het refrein dat ik nu in mijn hoofd heb!

tuna melt
Tuna melt voor het smelten

Raad het nummer!

Ik heb het liedje opgezocht, ben verrast van wie het is, dat ik dat niet onthouden heb! En ik ben ook verrast over de metafoor in het liedje. Sluit vies goed aan op mijn tuna melt courgette…. Goed, nu weet ik het weer, van wie het lied is en waar het over gaat. Maar voor hoe lang hè, voor hoe lang? En is dat belangrijk? Nee, voor mij niet. Voor mij is het recept voor deze tuna melt courgette nu even belangrijk. en dat recept ben ik ook weer kwijt zodra ik het hier heb neergepend. Want vanaf dan kan ik het weer opzoeken! Hah! Als je weet welk nummer, laat het achter in de comments!

Tuna melt courgette, vegan!

Course: Hapjes, Ovenschotels en stoofpotjes
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Total time

1

hour 

10

minutes

Ingredienten

 • Voor de gevulde courgette:
 • 1 courgette

 • 1 teen knoflook

 • 1 klein uitje

 • verse peper naar smaak (optioneel)

 • olijfolie

 • 1 blikje visvrije tonijn a 135 gram

 • Voor de melt:
 • 2 eetlepels edelgistvlokken

 • 2 eetlepels geurloze kokosolie

 • zout naar smaak

 • nootmuskaat naar smaak

Bereidingswijze

 • Snij de courgette in de lengte doormidden en hol beide helften met behulp van een mesje en een lepeltje uit. Als je zo’n appelbolletjessteker hebt lijkt me dat ook handig maar ik weet het niet zeker want ik heb er geen!
 • Verwarm de elektrische oven voor op 200 graden Celsius
 • Snipper ui, knoflook en peper en snij het courgetteuitholselvlees in kleine stukjes.
 • Verhit een koekenpan, verhit hierin olijfolie (1,5 eetlepel) en fruit knoflook, ui en peper tot ui en knoflook glazig zijn.
 • Voeg de gesneden courgette toe en bak al omscheppend nog een minuut of 3, 4. Haal de pan van het vuur.
 • Meng in een vijzel 2 eetlepels vaste geurloze kokosolie door 2 eetlepels edelgistvlokken, en zout en nootmuskaat naar smaak. Wanneer je dit in de zomer maakt of je olie op een warme plek staat dan is je kokosolie wellicht al vloeibaar, dan roer je alles gewoon door elkaar zonder vijzel!
 • Meng het ui/knoflook/courgette/pepermengsel met de inhoud van het blikje tonijn.
 • Besmeer de twee courgettehelften met olijfolie en leg ze in een ovenschaal.
 • Vul de helften met het courgette/tonijnmengsel en verspreid de melt erover heen.
 • Zet de ovenschaal in de oven en haal haar na ongeveer 14 minuten er weer uit
 • Beetje voorzichtig met die hete schaal en hete helften, en dan: smullen!

Tips

 • Je kunt deze tuna melt courgette als licht lunchgerecht serveren met wat stokbrood erbij, of je vult haar aan met een pastasalade, of gepofte of gebakken aardappeltjes.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven