Vegan komijnekaas

Twee ton CO2 en een paar honderd gram komijnekaas van pinda’s en kokosolie

Hoi! Mijn man kocht een ton CO2.  En waar moeten we die nu weer laten dan? Oh, die ton wordt gelijk vernietigd. Oké, dán koop ik ook een ton. Mooi wel, díe twee tonnen kunnen nu in ieder geval niet meer uitgestoten worden door grote boze bedrijven die liever de wereld langzaam vernietigen dan dat ze wat geld opgeven om de wereld gezond en leefbaar te houden. Wil je ook af en toe een tonnetje CO2 opkopen en laten vernietigen? Dit is je website:

http://www.carbonkiller.org

Zo en nu maak ik een ton veganistische pindakomijnenkaas. Nee, geen ton, dat is te veel. Vernietigen is ook geen optie, daar is deze klaterkaas te lekker voor.

Ingrediënten:

– 200 gram rauwe ongezouten pinda’s
– 8 eetlepels geurloze kokosolie, ik schraap die lepels altijd gewoon zo uit de pot, en het zijn dan flinke lepels, met een bergje erop, dus geen afgestreken lepels vloeibaar gemaakte olie.
– 3 eetlepels edelgistvlokken
– theelepel zout
– 1 theelepel kurkuma (lekker en geeft een leuke gele kleur aan de kaas)
– 1/2 theelepeltje laurierpoeder
– 1 snuf nootmuskaat
– 2 eetlepels ongezoete sojayoghurt
– 2 eetlepel komijnzaadjes

Bereidingswijze:

1. Kook de pinda’s in een laag water drie kwartier lang totdat ze zacht zijn. Giet ze af.
2. Pureer de pinda’s met alle andere ingrediënten behalve de komijnzaadjes  in de hakmolen of met de staafmixer tot er een smeuïg en vettig deeg ontstaat.

3. Kneed de komijnzaadjes door het deeg heen en vorm een mooi stuk van het deeg. Je kunt het deeg ook in een met vershoudfolie bekleed bakje drukken.
4. Laat de komijnekaas gewikkeld in vershoudfolie hard worden in de koelkast. Als het goed is kun je de kaas na een uur of twee wel schaven.

Doe de kaas op je boterham, op een toastje of over je pasta, smelt hem in een tostie of op een pizza en geniet ervan!

Doei!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven