Spontaan uit eten bij Bardot, Enschede

Bardot

Recensie bar & restaurant Bardot, Enschede

Hoi!
Dat je nietsvermoedend langs restaurant Bardot in Enschede loopt, je oog op de tentoongestelde menukaart valt en dat daar maar liefst drie, drie! vegan hoofdgerechten op staan! Dan loop je dus beduusd naar binnen, bestel je een glas Shiraz en vraag je of de keuken al open is. Kats vergeet ik te checken of die wijn wel vegan friendly is. Ik zoek het wijnhuis alsnog even op en wat blijkt? Gewoon vegan.

Bloemkoolsteak met paprikasaus

Nou kom dan maar op met die bloemkoolsteak met paprikasaus! En ja hoor, een vakkundig gegrilde bloemkool, niet zuinig ingewreven met tijm en ander smaakvol spul, vergezeld van ratatouillegroenten en badend in een zoet/hartige paprikasaus die fantastisch kleurt bij het oh zo mooie schilderijtje dat mijn bord is!

Mooie frisse salade ernaast – die complementeert de bloemkool in haar oranje-rode saus – en ik geniet mijn bord leeg voordat ik het door heb. Ik loop – nog steeds een beetje beduusd – weer naar buiten.

Eén minpunt, mijn eigen schuld!

Een minpunt waar ik zelf wat aan had kunnen doen als ik niet zo overdonderd was geweest: een bonus bijgerecht had niet misstaan voor wat extra vulling in mijn maag. De aardappel gratin die standaard wordt geserveerd bij alle hoofdgerechten is niet vegan, dus die werd, zoals de ober mij uitlegde, vervangen door de frisse salade. Vermoedelijk is een portie Franse frietjes de betere optie voor als je een vollere maag aan het restaurantbezoek wil overhouden.

Bardot, ik kom de andere vegan gerechten ook snel proberen!

Doei!

1 gedachte over “Spontaan uit eten bij Bardot, Enschede”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven