Vakantiepastaatje met Italiaanse smaken

Hoi! Italiaanse smaken. Met veel knoflook en rozemarijn en zout en olijfolie. Daar heb ik zin in. Grote stukken van dingen. Grof, lekker, simpel en snel. Want het is……….VAKANTIE!

De oven houdt van heet dus ik zet hem op zijn heetst. Want het is……….VAKANTIE!

De courgette roept stoer dat ze ook wel in haar geheel gebakken kan worden. Leuk idee courgette, maar een andere keer graag. Want het is……….VAKANTIE! Ik hak ‘r in grove stukken, compromietje, ze is tevree en rolt uitgelaten in een ovenschaal.

Ik schil de sjalotten, snijd de wat grotere doormidden en laat de twee kleintjes intact. De vier tenen knoflook schil ik. Ik laat ze heel. De cherrytomaten blijven ook heel. De courgette kijkt enigszins jaloers naar alle volledigheden die bij haar versnipperde zelf in de ovenschaal worden gestort. Fijn dat je uit wat kleinere stukken bestaat hè courgette? Zeg ik. Kun je veel beter opschieten met de andere oventoeristen! Oh ja! De courgette licht op bij die invalshoek en als ik een flinke scheut olijfolie over alle vakantiegangers giet, duikelen en glibberen alle bestranddeeltjes vrolijk over, onder, door en langs elkaar heen.

Ik maal er nog flink wat zeezout en zwarte peper doorheen, leg er twee takken verse rozemarijn uit eigen tuin op,  oh en ik strooi ook nog rijkelijk met knoflookpoeder. I am a sucker voor knoflookpoeder, kan me niet schelen dat er ook al vier tenen in die bak liggen. Want het is……….VAKANTIE!

Schaal in de oven, twintig minuten lang, iedere vijf minuten de boel even omrollen, vinden ze leuk. Want het is……….VAKANTIE!

Nog even een makkelijk dingetje voor erbij en of erdoorheen gemaakt: een half potje zongedroogde tomaten in olie,  twee eetlepels edelgistvlokken en weer flink wat knoflookpoeder, hoppakee in de hakmolen of onder de staafmixer en daar heb je het al, een extra smaakmaakprutje. Want het is……….VAKANTIE!

Macaroni maak ik erbij. Edelgistvlokken zet ik op tafel om nog extra uit te strooien over onze volle borden. En verder niets ingewikkelds, gewoon opscheppen en combineren naar hartelust. Het is tenslotte……….VAKANTIE!

Doei!

Ingrediënten voor twee vakantievierders:
– 1 courgette
– 1 bakje cherrytomaten
– 3 sjalotjes (2 kleintjes, 1 mediumpje)
– 4 tenen knoflook
– 2 takken verse rozemarijn
– 1 half potje zongedroogde tomaten in olie
– macaroni voor twee
– edelgistvlokken
– olijfolie
– knoflookpoeder
– zeezout
– zwarte peper

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven