Vanillecitroentaart

vanillecitroentaart

Met kokosroom en blauwe bessen

Hoi! Ik maak een taart. Goed? Een vanillecitroentaart met sojavanillevla, een touch van citroen en een blauwe bessen topping. Jahaaa, daar zeg ik wel u tegen hoor! En dat is wederzijds, terecht. De dag dat een taart geen u tegen mij zegt eet ik een hoed op. Een hoed van taart, welteverstaan.

Daar gaan we dan

– 113 gram plantaardige boter en
– 85 gram donkerbruine zachte rietsuiker

klop en kneed ik als een dolle tot een zoete smurrie. Dit kan ook met een elekrieke mixer of in een keukenmachine gefikst worden natuurlijk. Ik voeg de volgende zaken toe aan de zoetige derrie:

– 200 gram bloem
– 1 halve theelepel zout
– 1 theelepel citroengras

en meng de boel tot een mooi deegje. Dit deegje druk ik in een ingevette siliconen hartvorm die in de oven (180 graden) kan en ook mag van mij en wel een kwartier, mits ik de vorm halverwege uit de oven haal, omkeer en omgekeerd terug in de hartvorm weer in de oven schuif. Ja dat is even een gedoetje maar ik heb twee van die snijplanken die groot genoeg zijn voor deze hartvorm dus dat gaat allemaal goed. Voor de meebakkers: veel succes en wijsheid met omkeren, het komt allemaal wel goed schatjes.

De vulling van de vanillecitroentaart

Ik meng ondertussen
– 1 eetlepel maizena in
– 2 eetlepels koud water

en voeg dit toe aan een kom vol:

– 1 pak sojavanillevla
– 4 eetlepels citroensap
– 2 theelepels citroenrasp
– 1 theelepel vanillearoma
– 30 gram bloem
– 1 eetlepels maizena

Deze hele boel staafmix ik, zet ik dan even twee minuten in een magnetron op 700 watt, staafmix ik dan nog even om lekker op te kloppen, zet ik nog 1 minuut in diezelfde magnetron en op datzelfde vermogen en laat ik afkoelen. Dat duurt dus best nog een tijdje, dat afkoelen, dus je zou ook kunnen overwegen om deze vulling eerst te maken alvorens je met de taartbodem aan de slag gaat. Maar dat is aan jou.

vanillecitroentaart

Dan giet ik de vanillevlacitroenvulling op de taart bodem in mijn hartvorm, zet de taart nog dertig minuten in de naar 180 graden verwarmde oven en laat het gebak helemaal afkoelen in de koelkast. Ik wacht een nacht, dat kan vast sneller.

Na die nacht klop ik kokosroom op, spatel deze over de taart en druk er veel blauwe bessen in. De taart is klaar. En lekker. Zo lekker dat ik vergat een foto te nemen van een stukje taart waar je dan aan de zijkant zo mooi de verschillende laagjes kunt zien. Jammer. Maar lekker dus.

vanillecitroentaart

Doei!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven