Veel en gezond. Gegratineerde witlof, lauwwarme witlofsalade, tuinbonenbimischotel en insalata caprese

Hoi! Ik kan best heel veel eten dus voor mijn man en mij kook ik vandaag met veel groenten en wat bonen en pinda’s om onze magen wat extra te vullen. Heel gezond dus eigenlijk, maar toch veel, maar toch gezond, en veel, gezond, veel, oh en lekker!

– 4 stronken witlof
– 200 gram bimi (babybroccoli)
– 3 trostomaten
– 1 avocado
– 1 pot kleine tuinbonen (360 gram)
– 2 uien
– 2 knoflooktenen
– 2 stukjes verse peper
– 1 handje verse basilicumblaadjes
– 1 flinke hand vol pinda’s, ik verwerk alleen de pinda’s in het gerecht, de hand blijft hand
– 1 eetlepel amandelmeel
– 1 eetlepel edelgistvlokken
– citroensap
– dadelsiroop
– olijfolie
– knoflookpoeder
– nootmuskaatpoeder
– kurkuma
– zout

De oven werkt naar een gezond temperatuurtje van 180 graden toe. Gezond, maar wel veel graden, vergeleken bij 1 graad bijvoorbeeld. Maar toch gezond want in 180 graden overleven bacteriƫn niet echt geloof ik. Gezond en relatief veel dus, die 180 graden. En lekker ook, volgens de twee stronken witlof die ik halveer, was en insmeer met olijfolie. Ze hebben er zin in. Ze gaan in een ovenschaal. Ik bestrooi ze met wat zout en daarna met een mengsel van amandelmeel, edelgistvlokken, knoflookpoeder, nootmuskaat en zout. Ik bedruppel ze nog met wat olijfolie en zet de schaal in de oven. Dertig minuten. Lekker. Warm. En gezond.

Die andere twee stronken snijd ik in veel ringetjes en was ik in een vergiet. Dan snijd ik een ui, een knoflookteen en een stukje peper fijn. Die bak ik aan in de hete olijfolie en daarna voeg ik de witlofringetjes er aan toe. Na even flink wokken zet ik het vuur lager en doe ik er twee eetlepels citroensap en twee eetlepels dadelsiroop bij. Als het er allemaal goed doorheen zit zet ik het vuur gewoon uit. Lauwwarme salade noemt men dit dan later bij het serveren in een mooi saladeschaaltje. Oh zout, is wel handig om er nog overheen te strooien om de smaken nog wat op te wippen.

De bimi spoel ik en breng ik in een laagje water in een pan aan de kook om drie minuten door te koken. Nog een ui, knoflookteen en stukje peper hak ik in stukjes. Lekker en gezond. Weer opbakken deze dingetjes en dan flink wat kurkuma erbij schudden. De tuinbonen en de bimi laat ik uitlekken, de bimi snijd ik in kleine stukjes en dan gaan ze samen met de tuinbonen bij de smaakmakers in de pan. Rondbakken en opgooien. Dan nog de pinda’s erbij gooien en warm bakken en klaar.

Nog even snel een gezonde vegan insalata caprese in elkaar gestampt van de tomaten, avocado, basilicumblaadjes, olijfolie, peper en zout en dan is alles klaar voor de gezonde grote dikke maaltijd wat je je geen buil aan valt.

Nou ja, voor het eerst sinds maanden blijft er iets over na het eten, het was echt veel, en gezond, maar wel echt veel, en dan toch gezond, veel en gezond, ik zou daar iets mee moeten doen. Oh dat doe ik al. Dit restje is alvast een mooie basis voor de lunch van morgen:

Doei!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven