Vegan aardappeltonijnsalade

vegan aardappeltonijnsalade
Direct naar het recept

Hoi! We waren eens op vakantie. We verbleven als enige twee mensenzielen in een appartement bij een jeugdherbergachtige locatie op een groot boslandgoed. We hadden zelfs een zwemmeer voor ons tweeën alleen. We voelden ons de koning en de koningin te rijk. Deze rijkdom vond zijn weerslag in de salades. Maar liefst twee salades werden geserveerd op één en dezelfde avond. De overvloed gutste over de randen van de saladeschalen heen. Wij sidderden van verrukking.

vegan aardappeltonijnsalade

Ja het was op vakantie, en we waren daar op zo’n campingachtig terrein. Hadden wel een huisje hoor! Maar er was dus niemand anders daar. En er was heel veel ruimte, met veel bomen ook. En een zwemmeertje. Dus ja, dat was wel leuk zo voor ons tweetjes. Een soort van cadeautje hè, dat je even zo’n landgoed voor jezelf hebt. Dus ja, dan maak je wel eens twee salades op één avond. Dat krijg je dan, van dat soort dingen.

We waren de enigen, ongezellig hoor. Ik maakte wel twee salades dan.

Nou kijk maar welk verhaal je aanspreekt en streep de andere door. Met een permanent marker. Hier volgen de recepten. En er is ook weer een filmpje.

Doei!

Vegan aardappeltonijnsalade

Course: SaladesCuisine: Niet mijn keuken: vakantiekeukenDifficulty: Simpeldepimpel, vakantie hè
Hoeveelheid

2

porties
bereiden duurt

30

minutes
aardappels duren

20

minutes
dat gaat tegelijk dus totaal ook:

30

minutes

Ingrediënten

  • Voor de aardappeltonijnsalade:
  • 1 blikje of zakje visvrije tonijn

  • 2,5 eetlepel mayonaise

  • 1 eetlepel citroensap

  • cayennepeper naar smaak

  • paar scheuten balsamicoazijn

  • 1 flinke theelepel mosterd

  • 2 aardappels in blokjes gesneden

  • paar augurkjes in hele kleine stukjes

  • zout

  • Voor de groene sla:
  • 150 gram gemengde groene sla

  • 1 eetlepel olijfolie

  • 2 lenteuitjes

  • 2 tomaten

  • een halve komkommer

  • 1 blik uitgelekte afgespoelde linzen (blik van 400 gram)

  • 1 eetlepel citroensap

  • cayennepeper

  • zout

  • een handje zwarte olijven in ringen gesneden

  • 2 eetlepels edelgistvlokken

Bereidingswijze

  • Aardappeltonijnsalade
  • Schil de aardappels, snij ze in kleine blokjes en breng ze in een pan water aan de kook. Laat ze in 15 a 20 minuten gaarkoken terwijl je de rest van de bereidingswijzen volgt.
  • Doe de visvrije tonijn in een schaal en meng met 2,5 eetlepel mayonaise, een eetlepel citroensap, een a twee eetlepels balsamicoazijn, cayennepeper en zout naar smaak.
  • Snij een paar augurkjes in hele kleine stukjes en meng ze door de tonijn.
  • Giet de aardappelblokjes af als ze gaar zijn, laat ze even uitdampen, roer ze door de tonijnsalade en daar heb je het al: aardappeltonijnsalade!
  • Groene bladsalade met linzen
  • Snij de lenteuitjes en de zwarte olijven in ringetjes en de twee tomaten en halve komkommer in kleine stukjes.
  • Doe de sla in een slakom en meng goed met 1 eetlepel olijfolie, wat cayennepeper en zout naar smaak.
  • Stort de linzen in een zeef of vergiet, spoel ze af tot ze niet meer schuimen en laat ze uitlekken.
  • Doe alles hierboven in de sla en meng alles goed met nog een eetlepel citroensap erbij.
  • Maak de salade af door er nog twee eetlepels edelgistvlokken doorheen te roeren.

Video

Tips

  • Cayennepeper mag ook andere peper zijn natuurlijk. Deze peper had ik toevallig bij me op vakantie. Zwarte peper uit de molen is een heel lekker alternatief, vind ik.

2 gedachten over “Vegan aardappeltonijnsalade”

  1. Katja Lampedoek

    Hai Dorien! Ik heb je advies opgevolgd, maar nu staat er permanent een zwarte streep op mijn tablet. Bedankt hoor!

    Hoop dat je een mooie vakantie hebt gehad! Ziet er gezellig uit met jullie tweetjes.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven