Hoi! Een doordeweeks pastaatje is zo in elkaar geflanst. Dit keer ook weer met een snel instructiefilmpje voor de beeldkokers onder jullie. Een vegan fusilli recept, met Italiaanse groenten in een roomsaus met vegan kipstukjes en een avocado-tomatensalade ernaast. Snel gemaakt, nog sneller opgegeten… Minder snel opgeschreven:
Filmen in plaats van schrijven
Daar moet ik dan het videootje zelf ook voor terugkijken. Grappig hoe dingen zich ontwikkelen. Ik begon mijn blog ooit door te koken, en dan na iedere stap die ik in de keuken zette te noteren wat die stap was. Eén stap richting de oven, twee stappen opzij, drie stappen door de aardappelpuree, even stilstaan, acht stappen in de rondte, nadenken over de volgende stap, dan toch maar die nootmuskaat over de boontjes geraspt. Zoiets.
Maar nu, anno 2024 en alweer bijna 10 jaar (omg 10 JAAR!) nadat ik mijn blog begon, film ik gewoon wat ik doe in de keuken. Ik schrijf geen stappen meer op maar spreek ze in terwijl ik mijn eigen filmbeelden terugkijk. Daarna pas besluit ik of ik ook nog een recept uitwerk. Als dat zo is dan kijk ik de kookvlog terug om het recept ook echt op te schrijven. Weet je dat ook weer.
Vegan fusilli recept zonder foto’s?
Oh en bij het schieten van deze film vergat ik te fotograferen. Dus je moet het qua foto’s even doen met een mooie stockfoto van blote fusilli!
Goeoeoed, het recept en de video vind je hieronder terug!
Doei!
Bekijk ook eens mijn recept voor Fussili aglio olio peperoncino e rosmarino
Doordeweeks pastaatje in roomsaus
Course: Pasta’sCuisine: De keuken is oud maar opnieuw gewraptDifficulty: Laten doen, dat wrappen2
porties10
minutes30
minutes1092
kcal40
minutesIngrediënten
- Voor de pasta:
stukje verse rode peper, zoveel als je lekker vind of aankunt
1 of 2 tenen knoflook
zak van 400 gram Italiaanse groenten met kastanjechampignons rode uien
Toscaanse kruiden (gewoon zo’n strooipotje, je mag ook zelf kruiden die je lekker vindt combineren en/of strooien!)
1 blokje groentebouillon
1 glaasje witte wijn (ik denk trouwens dat rode wijn ook lekker is hoor)
1 handje zwarte olijven (gesneden)
1 pakje haverroom a 200 milliliter
1 verpakking plantaardige kipstukjes (160 gram)
3 eetlepels edelgistvlokken
250 gram fusilli (of andere pasta)
- Voor het slaatje:
2 tomaten in plakjes
1 avocado in plakjes
olijfolie
Toscaanse kruiden
Peper en zout
Balsamico
edelgistvlokken
in stukjes gesneden zwarte olijven
Bereidingswijze:
- Voor de pasta:
- Verse peper fijnsnijden, knoflook persen en beide fruiten in hete olijfolie in een bakpan. Zet alvast een pan met water op voor de pasta zometeen.
- Doe de Italiaanse groenten in de pan erbij en roer alles goed.
- 2 theelepels Toscaanse kruiden erdoor mengen.
- Het bouillonblokje in de pan verkruimelen.
- Blus af met een glaasje witte wijn, alles weer goed roeren en even laten pruttelen.
- Gooi er een handje zwarte (gesneden) olijven bij en 200 milliliter haverroom
- Verhit een ander bakpannetje ook wat olijfolie en bak er de vegan kipstukjes mooi rondom bruin en gaar in. Hier mag ook een theelepeltje van de Toscaanse kruiden (of die andere die je gebruikt hebt) doorheen.
- Roer drie eetlepels edelgistvlokken door de Italiaanse groenten met haverroom.
- Doe een scheut olijfolie en wat zout in het voor de pasta kokende water en voeg de pasta toe. Kook gaar volgens de gebruiksaanwijzing of zoals jij het lekker vindt of gewend bent te doen.
- Giet de pasta af als ze gaar is, roer haar door de saus, roer de kipstukjes er ook doorheen
- Voor het slaatje:
- Maak een laagje met tomatenplakjes van 1 tomaat, besprenkeld of besmeerd met olijfolie. Toscaanse kruiden, peper en zout eroverheen strooien.
- Dan een laagje van plakjes van de helft van de avocado. Daaroverheen wat balsamico.
- Een laagje van de andere tomaat en haar plakjes met daarbovenop olijfolie, peper, zout en edelgistvlokken.
- De rest van de avocadoplakjes er weer bovenop. En daar dan olijfolie op, kruiden, peper, zout, zwarte olijven in stukjes en balsamico.
- Eet smakelijk en kijk lekker de film van de making of van je gerecht hieronder: