Vegan vitello tonnato

vegan vitello tonnato
Direct naar het recept

Hoi! “Zal ik de tafel dekken voor de lunch?” vroeg ik. “Ach nee, daar is toch te weinig beleg voor?” antwoordde mijn man. We hadden pindakaas, hagelslag, vegan kaasplakken, appelstroop, vegan Boursin, Marmite, twee soorten jam. Best wat beleg toch? Maar ik wilde zijn beleg-armoedegevoel graag even omzetten in rijkdom dus ik pureerde wat kidneybonen met een paar smaakmakers. En zo kwam ik op het idee voor een vegan vitello tonnato.

De smaak van het kidneybonenbrijtje deed me sterk aan vitello tonnato denken maar dan zonder de tonijn en de plakken vlees. Dus ik toog naar de supermarkt voor een blikje neptonijn, een aubergine, dille en kappertjes, want die miste ik nog voor mijn vegan vitello tonnato. Vitello tonnato was echt mijn lievelingslievelingslievelingsvoorgerecht toen ik nog geen veganist, nee zelfs nog geen vegetariër was.

Extra bonus mega super duper blij ben ik dus met mijn nieuwe lievelingsvoorgerechtvervangende recept, ja helemaal in mijn nopjes!

Maar het kidneybonenbrijtje op zich, dus nog zonder de tonijn, kappertjes, dille en de plakken gegrilde aubergine, is een niet te versmaden belegje op een crackertje of boterhammetje dus beschouw dit recept als twee in één. De eerste stap leidt enkel tot het bonensmeerseltje, daarna bouw je je gerecht op tot een volwassen voorgerecht voor twee personen.

Doei!

Vegan vitello tonnato

Recipe by Dorien ten Cate-BuddekeCourse: hapje, voorgerechtCuisine: ItaliaansDifficulty: makkelijk, zo gefikst, appeltje eitje
Servings

4

porties
Voorbereidingstijd

40

minutes
Bereidingstijd

10

minutes
Total time

49

minutes

Ingredienten

  • Voor het kidneybonenbrijtje:
  • 1 blik kidneybonen a 400 gram, uitgelekt

  • 2 dikke eetlepels edelgistvlokken

  • 1 theelepeltje zout

  • 2 theelepels basilicumolie (of olijfolie, en dan een kruid of smaak naar wens toevoegen)

  • 3 plakken augurk, of één augurk

  • Om er vitello tonnato mee te maken:
  • 1 aubergine

  • 1 blikje vegan tonijn a 135 gram

  • kappertjes

  • gedroogde dille

Bereidingswijze Kidneybonenbrijtje:

  • Doe alle ingrediënten voor het kidneybonenbrijtje in de keukenmachine of blender en vermaal het tot een smeuïg papje. Dit is al lekker voor op de boterham, bij het ontbijt bijvoorbeeld. Of als lunchbeleg. Dippen erin kan ook.
  • Bereidingswijze vegan vitello tonato
  • Was de aubergine en snijdt haar in de lengte in dunne plakken.
  • Verwarm de grillpan of je oven op grillstand.
  • Gril alle plakken aubergine aan beide kanten tot ze een mooi streepjespatroon hebben.
  • Drapeer de plakken aubergine over twee borden.
  • Roer de fake tonijn en dille naar smaak door het bonenbrijtje.
  • Verdeel de gewenste hoeveelheid tonijnmayonaise mooi over de plakken aubergine.
  • Strooi tot slot nog met wat kappertjes over de borden en eet smakelijk.

Tips

  • De hoeveelheid tonijnmayonaise is echt ook wel genoeg voor vier borden dus gril gerust wat meer plakken aubergine!
  • In plaats van aubergine kun je ook knolselderijplakken grillen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven