Sperziebonensalade, lauwwarm

sperziebonensalade

Lauwwarme sperziebonensalade voor de ongeduldigen onder ons

Hoi! Lunchtijd. Zin in salade. Lauwwarme salade. Nee. Ik heb nooit specifiek zin in lauwwarme salade. Salades worden soms gewoon lauwwarm omdat ik niet ga zitten wachten totdat dingen zijn afgekoeld. Zo ook vandaag niet. Want het is…..furkaaaaansie (vakantie). Hoezo? Juist in de vakantie heb ik tijd om te wachten tot dingen zijn afgekoeld. Klopt. Maar “het is furkaaaaaaansie” is altijd een steekhoudend argument onder alle omstandigheden en overal.

Bereidingswijze lauwwarme sperziebonensalade:

1. Dus ja ik was dat kropje sla en centrifugeer het droog en ja ik giet daar een eetlepel of twee rozemarijnknoflookolie overheen en ja ik meng daar nog zongedroogde tomatenreepjes en stukjes avocado door en ja tot dusverre valt er weinig af te koelen dus wacht even.

Vind je het goed dat ik je baby sla? Opeet, bedoel ik, dat ik je baby opeet. Dat ik je babysla opeet. Bedoel ik. Echt. Ik ben veganist, weet je nog.

2. Ik fruit een ui in twee eetlepels olijfolie, voeg daar 200 gram net niet gaar gekookte sperziebonen aan toe, strooi rijkelijk, echt rijkelijk, met knoflookpoeder en kerrie, bak de boel een minuut of zeven op hoog vuur, strooi met zout en stort de boel op een bord.

sperziebonensalade

Daar besprenkel ik het lekkers met sinaasappelsap uit zo’n plastic sinaasappeltje, vers sap zou ook kunnen, maar het is furkaaaaaansie, citroensap is ook een optie, vers of uit zo’n plastic dingie, want het is furkaaaaaaansie.

sperziebonensalade

Ik laat het even afkoelen, maar niet te lang dus want het is furkaaaaaansie, en dan doe ik de bonen bij de babysla in de bak en gaan we smikkelen. Want het is furkaaaaaansie.

Doei!

Ingrediƫnten voor twee furkaaaaaansiegangers:

– 1 kropje baby romaine sla
– 2 eetlepels rozemarijnknoflookolie
– 5 zongedroogde tomaatjes in reepjes gesneden
– 1 avocado in stukjes of reepjes gesneden
– 1 gesnipperde ui
– 200 gram net niet gaar gekookte sperziebonen
– 2 eetlepels olijfolie om in te bakken
– knoflookpoeder
– kerriepoeder
– zout

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven