Verjaardagscupcakes. Met snoepjes erop.
Hoi! Voor een meisje dat negen jaar wordt maak ik natuurlijk graag zeventien verjaardagscupcakes. Als ze dan zeventien wordt maak ik er wel negen. Dit mooie en lieve meisje vertelde me op haar verjaardag dat ze al een week geen vlees meer had gegeten. Van trots en blijdschap vergat ik haar bijna haar verjaardagscadeautje te geven!
Dit meisje dus. Nu al levens van diertjes aan het redden en de wereld verbeteren, wat een held! Dat belooft wat voor de toekomst, ik ben hoopvol.
De taartjes zijn in een mum van tijd gemaakt. Ze zijn ook slecht voor de lijn, slecht voor je tanden en vast ook nog slecht voor allerlei andere dingen maar ze zijn goed voor dieren en dat is toch wat het allermeeste telt op zo’n feestdag. Dus heb je iets te vieren en mag het ongezond zijn, haal deze ingrediënten in huis:
Ingrediënten verjaardagscupcakes:
Droog:
– 175 gram boeren cakemeel (zonder dierlijke bestanddelen, die van Koopmans is in orde)
– 1 zakje vanillesuiker
– een snuf zout
– 1 zakje baksoda (1 theelepel is ook goed)
Vloeibaar/nat:
– 200 milliliter havermelk (of andere plantaardige melk)
– een eetlepel appelazijn
– 1 eetlepel citroensap
– 1 eetlepel overladen met geconfijte citroenrasp (bij de bakspullen in de supermarkt)
– 75 gram gesmolten plantaardige margarine
Voor de frosting:
– 250 gram poedersuiker (ja echt zo veel, dat is inderdaad een hele bus…)
– 250 gram plantaardige margarine op kamertemperatuur (ja ook echt zo veel, niet gezond hè? Wel lekker!)
– 1 theelepel havermelk
– 1 theelepel citroensap
Bereiden:
1. Verwarm de oven voor naar 180°C.
2. Mix de droge elementen in een kom goed door elkaar. Klop de natte ingrediënten in een andere kom goed door elkaar.
3. Meng droog en nat goed goed door elkaar tot je een egaal beslag hebt.
4. Giet het beslag in 12 cupcakevormpjes die in een cupcake-ovenvorm liggen. Vul de vormpjes voor ongeveer twee derde. Ik had nog veel beslag over dus vulde daar nog 5 extra losse cupcakevormpjes mee.
5. Zet de cupcakes ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven en haal ze eruit als ze gaar en klaar zijn.
6. Laat de taartjes afkoelen en maak de frosting: Doe de margarine in de keukenmachine en mix haar zeker 30 seconden goed. Je kunt ook een (hand)mixer gebruiken. Voeg de poedersuiker toe in kleine delen tot alle suiker is opgenomen in de margarine. Voeg dan al mixend de havermelk en citroensap toe.
7. Doe de frosting in een spuitzak met tuitje en verdeel de botercrème over de cupcakes. Ik spoot de crème in een naar binnen draaiende spiraalvorm op cakejes. Op de frosting legde ik nog drie Skittles per taartje. Dat vonden de kinders leuk.
De combinatie Skittle en cupcake vond ik zelf iets minder geslaagd dus ik haalde zelf de Skittles er af vóór het happen in mijn cakeje. Nou ja nee, niet helemaal. Ik haalde twee Skittles van mijn cakeje nadat ik eerst één hap cupcake-mét-Skittle nam. Geen dank. Was getekend: uw voorproever.
De cakejes waren heerlijk en in een mum van tijd allemaal op en verslonden!
Doei!