Verjaardagstaart. Voor mijn Man.

Hoi! We gaan naar Antwerpen. Morgen is mijn man jarig dus ik neem een taart mee. Die heb ik gisteravond gemaakt. Het was een makkelijke taart om te maken. Ik hoop dat ie lekker is.

Ik zal eerst even snel vertellen hoe ik ‘m maakte, deze taart. Daarna komen de sterke bijna jarig in Antwerpen verhalen en de taartevaluatie.

De ingrediënten waren deze:

400 gram bloem
1 half zakje bakpoeder
200 gram rietsuiker
150 mililiter zonnebloemolie
1 eetlepel appelazijn
1 theelepel vanillearoma
300 mililiter sojamelk
1 doosje (250 gram) bevroren frambozen, ontdooid
2 a 3 eetlepels agavesiroop
1 flinke kneep citroensap

Ik zeefde de bloem en het bakpoeder en schudde deze droge opstuivers goed door elkaar. Suiker, olie, vanillearoma en azijn goed met elkaar verenigd, met behulp van een garde. Dit mengsel al kloppend met een mixer beheerst en rustig aan bij de bloem en bakpoeder droppen. Als het beslag glad is: in een met bakpapier beklede en/of ingevette bakvorm gieten.

  Oh. Op de foto is het beslag reeds 40 minuten bezig gehouden in een oven met een temperatuur van 180 graden dus nu weet je gelijk wat je te doen staat. Mooi hè,  zo’n voorsprong even. Huh? Ja!    Hou een klein deel van de frambozen apart. Prak de rest met de agavesiroop en het citroensap.  

    Smeer de prak over de taart en verspreid de hele framboosjes erover. Pak ‘m in in aluminiumfolie en neem ‘m mee naar Antwerpen.  

    Tip: neem ook een lief klein moe meisje in een huispak mee. En dan bij voorkeur een meisje dat in Antwerpen woont, heb je gelijk een logeeradres.  

Ja en nu zitten we in (eet)café Gollem na te borrelen en mijn mans verjaardag af te wachten joehoe! En ik heb zin om dit blog nu te plaatsen voordat we hier helemaal losgaan dus bij deze.

  Doei!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven