Vijgenhartjes: Veule Funny Times

Vijgenhartjes

Vijgenhartjes als herinneringshapjes

Hoi! Wanneer er een collega, waarvan je eigenlijk nooit gedacht had dat ze ooit niet meer op je werk zou zijn, en waarvan je je dat ook helemaal niet kunt voorstellen, met pensioen gaat, dan wordt het tijd om eens een zoete herinnering aan haar te wijden. Ik bedoel een zoet hapje aan haar te wijden. Een zoet herinneringshapje. Vijgenhartjes.

Vijgenhartjes

Veule funny times!

Ik presenteer u vandaag: Veule Funny Times Vijgenhartjes!

Zoet? Ja maar niet te zoet want dat is niet goed. Agavesiroop, gedroogde vijgen en kaneel, zoeter wordt het niet. Hier zijn alle ingrediënten voor deze snoepjes:

Ingrediënten vijgenhartjes:

– 27 gram pecannoten
– 150 gram gedroogde vijgen in stukjes
– 50 gram hazelnoten
– 1 eetlepel walnotenolie
– 4 keer schudden met een busje kaneelpoeder
– 1 eetlepel agavesiroop
– 1 eetlepel geurloze kokosolie
– kokosrasp om doorheen te rollen (als je zelf wil rollen: heeeeeel veel kokosrasp, anders een beetje)

Bereidingswijze:

1. Alles behalve de kokosrasp gaat in de keukenmachine met hakmesjes. Laat fijnhakken totdat er een smeuïge bende ontstaat waarvan je een deegbal kunt kneden. Van die deegbal rol je met een deegroller een mooie platte lap en daar steek je met een vormpje weer hartjes uit.

Vijgenhartjes

Je kunt er trouwens ook balletjes van rollen. Je kunt nog wel meer ermee, gebruik vooral je fantasie als je daar zin in hebt. Of niet. Dat is ook goed.

Rollen maar!

De hartjes, balletjes of plakjes haal je even door de geraspte kokos en hela hop daar heb je het al! Lekkere vijgennotensnoepjes om weg te geven of uit te delen! Oh, ik zet de hartjes wel nog even een paar uur in de koelkast om ze goed hard te laten worden. Dat hoeft niet, maar dat mag wel.

Vijgenhartjes

Vijgenhartjes voor Marian!

Deze zijn voor Marian. Zij was jaren- en jarenlang de allerallerbeste en leukste receptioniste van het universum. En toch vertrekt ze. En dat is jammer, heel erg jammer. Voor het conservatorium in Enschede dan. Voor haar en de haren is het feest en wordt het genieten van welverdiende vrije tijd en tijd met elkaar.

Vijgenhartjes

Bedankt!

Marian, bedankt voor alle mooie jaren, ik zal je heel erg missen! In plaats van mijn standaard blogafsluiting vandaag een:

Veule funny times!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven