Walnotenkaasje

walnotenkaasje

Walnotenkaasje met zongedroogde tomaatjes en met rozemarijn uit eigen tuin

Hoi! Geïnspireerd door de prachtige borrelplanken die een lieve vriendin van me laatst op haar tafel toverde, én met een burenborrel bij mij thuis in het vooruitzicht ga ik aan de slag met een nieuw ideetje voor plantaardige kaas. De rozemarijn tiert welig in mijn tuin, ik heb nog een potje zongedroogde tomaatjes in de kast staan en ik heb een zak walnoten in huis. Dit alles, plus de geurloze kokosolie en edelgistvlokken die ik, rechtgeaarde veganist die ik ben, altijd in huis heb, is een steengoede voorbereiding op het maken van weer een plantaardig verrassingskaasje voor op mijn borrelblad. Een walnotenkaasje.

In een borrelbad met een borrelblad

Borrelblad? Ja, borrelblad. Ik heb geen plank. Wel van die zilverkleurige dienbladen. Je weet tenslotte nooit wanneer je weer eens gevraagd wordt voor een kleinschalig cateringklusje! Beter een borrelblad dan een borrelbad! Alhoewel, ik mag soms best graag in bad hangen met een borrel. Leuke combi, in borrelbad met een borrelblad. Eens kijken of ik daar nog een foto van heb. Neen.

walnotenkaasje

De ingrediënten:

– 100 gram ongebrande walnoten
– een tak verse rozemarijn
– 100 gram geurloze kokosolie
– 25 gram edelgistvlokken
– 65 gram zongedroogde tomaten op oliebasis
– 1 halve eetlepel Marmite

walnotenkaasje

De bereidingswijze:

1. Laat 100 gram walnoten en een half handje naaldjes van een vers takje rozemarijn 10 minuten op een laag vuurtje in water koken. Giet af.
2. Doe 100 gram kokosolie, 25 gram edelgistvlokken, 65 gram zongedroogde tomaten uit olie en een halve eetlepel Marmite in de keukenmachine en voeg de afgegoten noten en rozemarijn toe.
3. Laat de keukenmachine een paar minuten draaien met het hakmes.
4. Bekleed een vorm met vershoudfolie en zorg dat je zoveel folie overhoudt dat je het kaasje straks helemaal kunt afdekken ermee.
5. Strooi wat naaldjes rozemarijn op de folie.
6. Schep het notenmengsel op de rozemarijn op de folie in het kommetje. Laat het vochtvet dat zich waarschijnlijk heeft afgescheiden van de notentomatenpap achter in de keukenmachine. Doe er iets anders lekkers mee zoals groentes in bakken, of door een sausje mengen.
7. Druk de notenbrij goed aan en strijk goed af. Dek het kaasje af met de folie en laat het in een paar uur hard worden in de koelkast.
8. Decoreer een borrelplank of -blad met de kaas en andere lekkernijen zoals druiven, hummus, toastjes, nootjes, gedroogd fruit, olijven etcetera en nodig je buren uit voor een borrel.
9. Gezellig.
10. Doei!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven