Whiskeykaneelcake voor de jarige

Whiskeykaneelcake

Tepelvorm?

Hoi! Ik liet mijn man kiezen. Wil je een whiskeykaneelcake in hartvorm of eentje in bloemvorm? Ik liet hem de twee vormen zien en hij zei ‘doe die tepelvorm maar.’ Oké. Rare tepelopvatting dacht ik nog maar hé, hoe vaak kijk ik nou eigenlijk echt goed naar nippeligheden. Mijn man is bijna jarig, om precies te zijn over twee uur en 48 minuten. Op het laatste nippeltje begon ik nog snel een cake te bakken. Ik had daar niets voor in huis gehaald dus ik deed het met de dingen die er waren:

Ingrediënten whiskeykaneelcake:

– 2 koppen zelfrijzend bakmeel
– 2 eetlepels maizena
– 2 theepels bakpoeder
– 2 theepels kaneel
– 1 snuf zout

Deze dingen die er waren roerde ik goed door elkaar in de ene kom, terwijl ik:

– 1 kop rietsuiker
– 120 milliliter zonnebloemolie
– 2 theepels vanillearoma
– 1 borrelglaasje whiskey

heel goed opklopte in een andere kom. Niet echt terwijl trouwens, ik kan dat niet namelijk, twee dingen tegelijk doen. Degene die zegt dat vrouwen het ene ding kunnen doen terwijl ze ook een ander ding of zelfs meerdere andere dingen doen? Diegene? Die kent mij nog niet. En ik ben toch echt een vrouw, voel maar aan mijn… nee doe maar niet nee.

Terwijl ik dit tik doe ik niets anders dan dit tikken dus lees gerust met me mee en bak de cake later eventueel na, maar lees dus liever niet terwijl je de cake bouwt en bakt. Precies de reden ook waarom ik nooit recepten na kook. Twee dingen tegelijk. Lezen en koken. Kan ik dus niet.

Ik klopte die  club vloeibare ingrediënten door de vaste groep ingrediënten. Al mixend ging er nog een kop appelsap door. De hele vloeisoep ging in de met zonnebloemolie ingevette bloemvorm/tepelvorm en die volle vorm staat nu al weer bijna 35 minuten in de oven die opgewarmd is naar 180 graden. Als de 35 minuten zo om zijn haal ik de whiskeykaneeltepelcake uit de oven en ga naar bed. Ik moet vroeg weer op en intussen kan dat gebak mooi afkoelen tot mijn mans verjaardag echt gevierd kan worden. Slaap lekker en alvast een fijne 8 februari, gefeliciteerd met mijn man.

Gefeliciteerd liefste, hier is je tepelcake, ik hou van je!

Doei!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven