Wortelwraps

wortelwraps

Wortelwraps, een herfstvakantiehuisjesgerecht door mijn man

Hoi! Ik: Wat ben je aan het doen? Mijn man: Aan het koken, dat is je opgevallen toch? Ik ben nu worteltjes aan het schrappen. Zeven wortels. Twee grote en vijf kleine. Ik denk zo’n 600 gram. Voor wortelwraps.

Zo begint mijn interview met mijn kokende echtgenoot. Hij vraagt nu of de uien op rantsoen zijn of dat hij er gewoon twee mag gebruiken. Dat laatste natuurlijk. Er zijn heus wel winkels hier in de buurt hoor, ts. Oh ja, we zijn op herfstvakantie in een verlaten dorp in de Harz, Duitsland. Wildemann heet ons lievelingsdorp hier. 

Vandaag maakten we een wandeling door velden, wolken en stormende bossen. Ik heb nog een tijd met mijn handen en gezicht tegen een boom aan geleund geprobeerd zelf een boom te zijn. Het lukte best goed. Tot mijn man me uit mijn boomdroom haalde met een welgemeend “ga je nog met me mee?”. Toen dacht ik hé verhip, ik ben ook nog steeds een mens!

En verder? Het recept?

(De ingrediënten vind je onderaan dit bericht.)

Och ik zie nu dat mijn man één rode en één normale ui gebruikt. Maar liefst twee tenen knoflook en een centimetertje of wat verse peper. Zo’n habanero peper, een hete, naar het schijnt.
1. Mijn man snijdt alles in stukjes, van wortels via uien naar knoflook tot peper. En dan?
2. Olijfolie onder uit een bakje olijven verhitten in een kookpan. Ja we hebben vandaag geen nieuwe boodschappen gedaan dus mijn man behelpt zich met de dingen die er zijn. En er is geen grote koeken-, hapjes- wok- of braadpan in ons vakantiehuisje dus mijn echtgenoot bakt net zoals ik gisteravond deed in een pan waarin je normaal gesproken je macaroni of rijst kookt.

wortelwraps

Vaag recept?

3. Oh goed, ik hoor nu dat er bij de olijfolie ook nog chilispray en basilicumspray (van die spuitflesjes, makkelijk meenemen op vakantie en ze moeten een keertje op, wacht ik plaats een foto dan weet je wat ik bedoel) in de pan ging voordat de stukjes ui en de wortelstukjes erin rond gebakken werden.
4. Knoflook en peper en zout gaan er nu ook bij en er wordt flink geroerd.

Gelukkig zijn er getallen in het recept.

5. En ondertussen sneed mijn man ook nog een rode paprika in stukjes.
6. Ik weet niet of die paprika nu ligt te wachten om zich bij de wortel te voegen maar ik ruik wel dat er inmiddels een flinke snuf komijnpoeder in de pan in is beland.   
7. Oh wacht! Er worden nu een kwart Chinese kool en twee bosuitjes gewassen. Ik ben benieuwd.  
Ik: Wat gebeurt er?  
8. Hij: Even omroeren, ik wil niet dat er iets aanbakt!  
Ik: En nu?  
9. Hij: Nu gooi ik een blik gepelde tomaten erbij en de paprika.  
Ik: En je roert?  
Hij: Ja.  
Ik: Goed? Roer je goed?  
Hij: I hope so.  
10. Er gaat een deksel op de pan en er gebeurt even niets. Oh, toch wel, er gaat nog meer komijn in de pan. Onze komijn is nu zo’n beetje op.   
11. Hij: Ik gooi er een scheut room bij in.  
12. Hij roert.   
13. Mijn man pakt een zakje met Libanese wraps, legt twee wraps in de magnetron en warmt ze op. Hij zet de magnetron gewoon aan en trekt het apparaat af en toe open om te kijken of de wraps al warm zijn.

wortelwraps

Het receptinterview zet zich voort.

Hij vraagt nu aan mij wat gemalen piment precies is. Ja dat spul heb ik meegenomen naar de Harz. Hij gebruikt het niet. “Ach we hebben gewoon chimichurry!” roept hij opgelucht. Dat weet ie dan gewoon wel, wat dat is.
14. Hij dwarrelt er een eetlepel van door de pan. En roert weer.  
15. De Chinese kool en de lenteui gaan nu ook de pan in en mijn man roert al weer ja hoor!  
Ik: moet er al een tafel gedekt worden?
Hij: ja we kunnen zo wel eten. *zet magnetron met wraps nog een keer aan.
Ik: *maak tafel leeg.

We dekken de tafel en bedekken onze wraps met het wortelstoofje. We rollen de wraps op en happen. Het is lekker en gezellig aan ons vakantiehuistafeltje in ons vakantiehuiskeukentje.

wortelwraps

Doei!

Ingrediënten wortelwraps:

– 600 gram wortels, geschrapt en ik stukjes gesneden
– 1 rode ui en 1 gewone ui, beide in stukjes gesneden
– 2 tenen knoflook, klein gesneden
– 1 centimeter verse peper, in kleine flintertjes
– olie om in te bakken, dat mag ook een vakantiecombo van chili-, basilicumspray en restjesolie uit een bakje verse olijven wezen
– peper en zout naar smaak
– komijnpoeder naar smaak
– 1 rode paprika in stukjes
– een blik gepelde tomaten
– 1 kwart Chinese kool in reepjes
– 2 bosuitjes in ringetjes
– 1 eetlepel gedroogde chimichurry-kruiden naar smaak
– 1 scheut sojaroom
– 4 Libanese wraps of andere wraps

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven