Wortelzalm in wraps

wortelzalm

wortelzalm die snel klaar is!

Hoi! Zalm wil ik maken, zalm van wortel, wortelzalm. Om die reden bekijk ik wat recepten online. Ze hebben het allemaal over uren, dagen en nachten marineren van die wortels. Daar heb ik dus geen zin in. Ik wil vandaag nog wortelzalm in een wrap draaien en dan gewoon lekker smikkelen. Dat wil zeggen zo snel als mogelijk! Niks wachten zeg. Dus daar ga ik, de keuken in met mijn eigenwijze hoofd. Ik ben benieuwd.

wortelzalm

Nou Ja! Lekker hoor. Net echt.  En ook zo simpel. Ik heb wel Irish smoked seaweed gebruikt, dat smaakt heel vissig. Geen idee waar je dat vindt behalve dan op het Bere Island vlakbij Castletownbere in Ierland waar ik het kocht. Gebruik anders maar viskruiden en/of een versnipperd norivel. Werkt vast ook wel. Hier volgt mijn recept voor rappe wortelwraps met “zalm”. De ingrediënten vind je helemaal onderaan terug.

wortelzalm
Een voorbeeld van een nog niet dichtgerolde wrap met wortelzalm

recept wortelzalm

1. Snijd 150 gram gewassen en geschrapte kleine worteltjes in de lengte in drieën.
2. Zet ze allemaal net onder water in een pannetje en breng het water aan de kook.
3. Voeg dan een plantaardig bouillontabletje toe en twee theelepels gerookt zeewier. Heb je geen zeewier? Voeg dan gedroogde vis- of zalmkruiden toe en/of versnipper er norivel doorheen.
4. Laat de wortels vanaf nu een half uur op laag vuur marineren.


5. Laat ze afkoelen in het vocht. Ja DUURT LANG, maar geen uren. Zet de pan anders gewoon in koud water in de gootsteen, dat scheelt weer wat minuten. NNNGH LANG GENOEG GEWACHT, giet ze maar af. Als je ze in die tortilla’s rolt koelen ze ook vanzelf wel af. Wachten op afkoeling hoeft niet per se. Juffertje Ongeduld m/v!
6. Weer een beetje afgekoeld hoop ik? Meng nu 2 eetlepels zalm- of viskruiden met een half bakje veganistische roomkaas. Bijvoorbeeld die van Violife, die is lekker.
7. Besmeer vier wortelwraps met de roomkaas.
8. Beleg de wraps met slierten komkommer, wortelzalm en bijvoorbeeld nog een lenteuitje of een vers kruidje, of gehakte zilveruitjes of kleine stukjes augurk. Sla, kan ook.
9. Rol de wraps daarna stevig op en snijdt er vingervoerporties van. Hoppa hap hap, kortom borrelwrapjes met wortelzalm!

wortelzalm

Doei!

Ingrediënten wortelzalm

  • 150 gram gewassen en geschrapte worteltjes

  • 1 blok plantaardige bouillon (miso kan ook trouwens!)

  • 2 flinke theelepels gerookt zeewier (of vis- of zalmkruiden, of een versnipperd
    norivel)

  • 100 gram veganistische roomkaas

  • zalmkruiden (of viskruiden of dille)

  • tortillawraps op wortelbasis (of andere plantaardige wraps)

  • slierten komkommer (gebruik bijvoorbeeld de kaasschaaf om slierten te schaven)

  • optioneel: augurk/lenteui/zilveruitjes/vers kruidje/sla

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven