Rode bietjes slaatje

Rode bietjes slaatje

Een slaatje slaan uit rode bietjes

Hoi! Ik ga eens even een slaatje slaan uit wat rode bietjes, een appeltje, wat dilletakjes en rozijntjes. Letterlijk. Figuurlijk denk ik niet dat ik er rijk van word. Zeker niet als ik er zo over blijf denken. Misschien moet ik mezelf iedere dag minimaal tien keer inprenten: “Ik word heel erg rijk van mijn rode bietjes slaatje.” Wie weet wat er gebeurt als ik dit een paar maanden lang iedere dag doe. Ik zie de krantenkoppen al voor me:

“Blogster wordt steenrijk van rode bietjes slaatje!”

Mooi man, ik verheug me er al op!

Ingrediënten:

Ik sla in of heb reeds ingeslagen:

– 500 gram gekookte rode bietjes
– 1 appel
– verse dille
– blanke rozijnen
– abrikozensojayoghurt
– mosterd
– balsamico
– zout
– peper
– gemalen kaneel
– olijfolie

Rode bietjes slaatje

Bereidingswijze:

Ik beuk de rode bieten in kleine kubusjes.

Van de appel mep ik eerst de schil in de groenbak, daarna ros ik de geschilde appel in blokjes.

Ik ransel een handvol dille uit een plant en ruk die handvol takjes in kleine sprietjes.

Dit alles tik ik in een schaal.

Een handvol rozijnen smak ik er met een dubbelhandige backhand achteraan.

Dan de dressing. Die timmer ik in elkaar van één eetlepel abrikozensojayoghurt, een theelepel mosterd, een eetlepel balsamico, zout en peper naar smaak, een snuf kaneel en een scheut olijfolie.

Ik kwak de dressing door het slaatje en val aan.

Ik vraag mijn man of ie ook wat wil.

Dat slaat hij niet af.

Doei!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top