Zomerrolletjes met drie dipmogelijkheden

Hoi! Zomerrolletjes kun je langzaamaan en grondig kweken tijdens een lange zomer met veel zwoele avonden vol machtige spijzen en verrukkelijke wijnen en/of opwindende bieren. Maar je kunt ze ook op één van die gloedwarme hartverzachtende kamperfoeliebegeurde zomeravonden in de keuken in elkaar draaien om feestelijk van te genieten. Ik doe allebei vandaag.

Ingrediënten voor mijn man en mij (nodig ons op tijd uit als je dit gaat maken, soms kunnen we namelijk niet)
– 200 gram sugar snaps
– 2 eetlepels sesamzaadjes
– 1 lenteui
– 1 plak Chinese mie (83,33 gram)
– 2 wilde perziken
– 1/2 limoen
– stukje verse peper
– 5 eetlepels (amandel)sojayoghurt
– 2 eetlepels zonnebloemolie
– 2 tenen knoflook
– 5 verse muntblaadjes uit mijn tuin
– 3 eetlepels pindakaas
– 1 theelepel wasabi
– 1 eetlepel citroensap
– 1 eetlepel maple syrup
– 1 rode paprika
– 8 witte druiven
– 1 blikje bamboescheuten
– 18 rijstpapieren velletjes
– sojasaus
– peper
– zout
– allerhande potjes met kruiden uit het keukenkastje, ik gebruikte kurkuma, komijn, kerrie, citroengras, cayennepeper, kardemom en ketoembar

De drie sausjes ontstaan als volgt:

1. Schil en ontpit twee wilde perziken en pers een halve limoen. Staafmixer deze twee met een centimeter verse peper met of zonder zaadjes plus een eetlepel sojasaus.

2. Pureer ook met de staafmixer 3 eetlepels amandelsojayoghurt, 2 eetlepels zonnebloemolie, 1 teen knoflook, 5 verse muntblaadjes en zout naar smaak.

3. Blender as well 3 eetlepels pindakaas, 2 eetlepels sojasaus, 1 teen knoflook en 1 theelepel wasabipasta. Roer daar vervolgens 1 eetlepel citroensap, 1 eetlepel maple syrup en 2 eetlepels amandelsojayoghurt doorheen.

Dan de voorbereidingen voor het rollen van de zomer:
– Kook de sugar snaps 1 minuutje en giet af.
– Rooster 2 eetlepels sesamzaadjes.
– Snijd 1 lenteui in reepjes
– Bereid de mie en hussel die met een scheut soja
– Verdeel de paprika in dunne reepjes.
– Snijd de druiven elk in drie plakjes.

                   
 
Zo hier kan ik mee werken. De allerhande kruiden staan ook klaar, ik heb een diep bord met  warm water klaar staan en een theedoek om op te rollen dus daar ga ik. Ik week een rijstpapiervel in het warme water, leg het flubberige ding secuur op de theedoek, plaats er een reepje paprika, twee sugar snaps, wat bamboescheuten, een reepje lenteui, wat druif en een beetje mie op. Daar strooi ik weer wat sesamzaadjes en een willekeurige kruidencombi overheen en ik vang de zomer in een rijstrol.

En zo ga ik even door, tot ik 18 rolletjes heb. Ik varieer de samenstelling en kruiden bij elk rolletje maar ik strooi wel over iedere samenstelling óf een beetje zout óf ik sprenkel er wat sojasaus over. Dat komt ik ben nog steeds een zoutekauw jawel! Na 18 rolletjes gooi ik al het overgebleven spul bij elkaar in een bakje voor eventuele hongerige echtgenoten. Laat dat eventuele maar weg.

We eten! Oh mijn man tipt me dat ik de volgende keer de draadjes van de sugar snaps moet afhalen. Ja…   Doei!  

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven