Zonnebloemcake

Zonnebloemcake

De crux van de zonnebloemcake

Hoi! De crux van deze zonnebloemcake zit hem in de siliconen zonnebloem bakvorm. Die bakvorm moet je wel hebben. Ik heb hem. Iemand bracht hem voor me mee uit Lissabon. Stuur dus onmiddellijk iemand naar Lissabon om deze bakvorm op te halen, ga zelf, of zoek een webshop waar je hem kunt bestellen of een winkel in je buurt waar je hem op de kop kunt tikken en lees daarna pas verder.

Van harte gefeliciteerd met je nieuwe bakvorm!

Ha, je hebt hem! Mooi. Dan ben je er wel bijna.

Bereidingswijze zonnebloemcake:

1. Het enige dat je nu nog hoeft te doen is de oven voorverwarmen naar 160 graden,
2. twee koppen zelfrijzend bakmeel mengen met twee eetlepels maïzena en een snuf zout,
3. in een andere kom een kop bruine basterdsuiker heel goed vermengen met 50 gram sojaboter,
4. daardoorheen een kop chocoladehavermelk en een halve kop zonnebloemolie net zo lang kloppen tot de suiker helemaal is opgelost, er nog een theelepel vanillearoma door roeren,
5. het suikerchocobotermengsel verrekte goed laten mixen met het meelmelange,
6. alles in de bakvorm gieten,
7. de gevulde siliconen in de oven schuiven en dan drie kwartier nadenken over het vullen van siliconen en of dit nu juist wel of niet paradoxaal is.

Ha, bakken in siliconen werkt prima zie en proef ik al, vandaar al die weelde op warme stranden.

Doei!

Ingrediënten zonnebloemcake:

– 2 koppen zelfrijzend bakmeel
– 2 eetlepels maizena
– zout
– 1 kop bruine basterdsuiker
– 50 gram sojaboter
– 1 kop chocoladehavermelk
– 1/2 kop zonnebloemolie
– 1 theelepel vanillearoma
Voor de koppen gebruikte ik zo’n standaard recht theeglas met een oor, 25 centiliter past daarin, ik vulde het telkens tot een klein centimetertje onder de rand.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven